Salvador Esteve inaugura la nova sala polivalent de Rupit i Pruit

Aquest nou espai podrà acollir representacions escèniques

Acte d'inauguració de la nova sala polivalent de Rupit i Priuit
Acte d'inauguració de la nova sala polivalent de Rupit i Priuit | Enric Monné/Diputació de Barcelona
Iris Estrada
07 de juliol del 2014
Acte d'inauguració de la nova sala polivalent de Rupit i Priuit. Foto: Enric Monné/Diputació de Barcelona

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va inaugurar a Rupit i Pruit la nova sala polivalent de l’Espai Joan Font. Aquest nou espai podrà acollir representacions escèniques i altres festes del poble. 
 
A l’acte d’inauguració també hi van assistir l’alcalde de Rupit, Sebastià Juanola; el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; el president del grup d’ERC a la Diputació de Barcelona, Pere Prat; la directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals a la Catalunya Central, Rosa Carné; i altres alcaldes i membres del consistori.  
 
Abans de la inauguració, Salvador Esteve va signar el Llibre d'honor de l'Ajuntament i va visitar el retaule barroc de l'Església de Sant Miquel. El president de la Diputació va declarar: “No hi ha pobles petits, Catalunya es construeix en clau local amb pobles com Rupit i Pruit i amb la regió metropolitana, que són dues cares complementàries d'un mateix país”. Esteve havia estat a Rupit feia poc per presentar la nova línia d’ajut als petits municipis. 

La sala polivalent es considerava una necessitat per al poble degut ja que no hi havia cap recinte públic per fer-hi activitats. Abans s’utilitzava el centre parroquial o es llogava una carpa per a la festa major. L’Ajuntament va decidir construir una sala polivalent al recinte de les piscines, així les instal·lacions annexes tindran ús tot l’any. L’obra també s’ha aprofitat per remodelar les piscines i fer-les més petites.

L’Espai Joan Font està dedicat a l’estudiós de la vida local i autor del llibre “Soldat de dos exèrcits. L’odissea de la lleva del biberó”. L’edifici funciona com a centre social i cultural del poble i es troba en ús des de 2012, quan es va finalitzar la primera fase de les obres. La segona fase s’ha cobert amb una aportació del Pla Xarxa de Governs Locals 2013.