Calldetenes inicia l'enderroc de la fàbrica de Can Bigordà

L'edifici feia temps que es considerava un risc per als vianants

Iris Estrada
02 de juliol del 2014
Imatge de l'enderrocament de Can Bigordà
Imatge de l'enderrocament de Can Bigordà | Ajuntament de Calldetenes
Imatge de l'enderrocament de Can Bigordà. Foto: Ajuntament de Calldetenes

L’Ajuntament de Calldetenes va començar ahir, 1 de juliol, l’enderroc de les edificacions de la finca de Can Bigordà. La demolició de l’antiga fàbrica de llonganisses va començar després dels preparatius previs de seguretat i està previst que duri dues setmanes. 

Durant el ple del 2 de juny es va parlar del conveni signat amb Finques Tona S.L., l’empresa propietària de l’immoble, perquè no podia fer-se càrrec de les despeses de l’enderroc. Per aquest motiu l’Ajuntament de Calldetenes n’ha assumit els costos, que queden com una càrrega sobre els terrenys. Els diners es recuperaran en el futur, quan es faci ús de la finca. 
 
Degut al pobre estat de conservació en què es trobava l'edifici, L’Ajuntament de Calldetenes ja havia recomanat l’enderroc. Les parts que suposaven un perill immediat s’havien tirat al terra, però l’immoble seguia amenaçant a ruïna i era un perill per als vianants. A més, tot i que els accessos estaven tapiats, l’antiga fàbrica es considerava un risc continu d’entrada indeguda i no autoritzada.