L'ANC Osona forma una cinquantena de voluntaris

La jornada mostra com convèncer aquells que encara tenen dubtes sobre la independència

Irene Giménez Vinyet
01 de juliol del 2014
Voluntaris de l'ANC Osona a la formació emmarcada dins del projecte 'Un país de tots' Foto: ANC Osona

Una cinquantena de persones van participar aquest dissabte al matí a la jornada de formació de voluntaris promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Osona. Durant més de tres hores, van rebre consells sobre com convèncer els que encara tenen dubtes sobre la independència de Catalunya, els que hi estan totalment en contra i els que es mostren indiferents. La jornada, emmarcada en el projecte "El país de tots", va anar a càrrec de Josep Colomer i Lluís Vila, membres del secretariat nacional, i es va celebrar al Mas l’Esperança de Gurb.

Colomer va repassar els antecedents que ens han portat fins a la situació actual a través d’arguments econòmics, històrics i polítics a favor de la independència. “És una qüestió de dignitat”, va resumir , després dels atacs constants que ha rebut Catalunya, sobretot arran de la sentència del 2010 contra l’Estatut.

A més, per animar els voluntaris, Colomer va afegir que “és important aprofitar qualsevol ocasió per explicar què volem i per què ho volem, deixant clar que no estem en contra de ningú i que volem recuperar la dignitat trepitjada des del 1714” i que “no ens conformem amb tenir un nou país, el volem millor”.

A continuació, els voluntaris es van dividir en diferents grups per resoldre possibles situacions de la vida quotidiana buscant arguments polítics, econòmics, socials, històrics, lingüístics i culturals a favor de la independència de Catalunya.

Després de la formació, els voluntaris es van apuntar a participar en diverses accions que es faran de cara a l’11 de Setembre i el 9 de novembre per ajudar a fer arribar el missatge independentista on encara no hagi calat.

Amb tot això, L’ANC Osona segueix buscant voluntaris per treballar intensament des d’ara i fins al 9 de novembre. Tota persona interessada es pot posar en contacte al correu [email protected] indicant nom, correu electrònic, adreça i telèfon.