El cor DeuDeVeu inaugura el Festival Internacional de Música de Cantonigròs

La coral guanyadora del concurs de TV3 "Oh Happy Day" marca aquest dijous l'inici del certamen, que tindrà grups de 21 països d'arreu del món

Iris Estrada
08 de juliol del 2014
Presentació del Festival d'enguany
Presentació del Festival d'enguany | Albert Alemany

Presentació del Festival de Música de Cantonigròs Foto: Albert Alemany

El 32è Festival Internacional de Música de Cantonigròs es va presentar fa uns dies a l’Atlàntida de Vic. Els actes, que tindran lloc del 17 al 20 de juliol, promouen la internacionalització de la cultura catalana i apropen les diverses cultures d’arreu del món al públic. 
 
L’acte va estar presidit pel regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Joan López; el director de l’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal; i el creador i fundador del Festival de Cantonigròs, Josep Maria Busquets, que aquest any ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi . El cartell l’ha dissenyat l’artista lleidatà Perico Pastor. 
 
Busquets va explicar les novetats d’enguany, que inclouen la interpretació de “L’Empordà”, un poema de Joan Maragall amb música del compositor Enric Morera. També es commemorarà el 250è aniversari de la mort del compositor francès Jean Philippe Rameau amb la interpretació de l’obra “La Nuit”, adaptada pel músic Lluís Vila. Finalment, els cors femenins cantaran “The Young Galileo”, una producció feta expressament pel Festival de Cantonigròs de la mà de l’americà Mark Gresham i amb text de Ray Bradbury.
 
El creador del Festival va dir que aquest any es comptarà amb la presència del grup vocal DeuDeVeu, guanyador del programa “Oh Happy Day” emès per TV3 i el cor Geriona, el quart classificat d'aquest concurs. A continuació, va afegir que aquest concurs de televisió ha permès acostar el cant coral a un nou sector del públic. Les dues corals seran les encarregades d’inaugurar aquesta 32a edició. 
 
Josep Maria Busquets també va destacar la importància del Festival perquè permet acostar diferents cultures i ajuda a la relació social dels diversos països que hi participen. Aquest any hi assistirà gent provinent de 21 països d’arreu del món com Indonèsia, la República Txeca o Colòmbia. 
 
A banda de la música, també hi haurà un concurs de fotografia amateur i un de votació popular, on el públic podrà escollir el millor grup de danses del Festival. El preu de les entrades oscil·la entre els 25 i els 14 euros. 
 
Off Festival
 
El Festival de Cantonigròs també compta amb espectacles que es fan al carrer i a diverses localitzacions. La programació consisteix en músiques i danses al marge de les competicions i concerts oficials. Aquestes actuacions tenen la finalitat d’acostar el diferents actes a la gent que, d’altra manera, no hi podria assitir. 
 

Compra d'entrades 

Més informació des de la web del Festival 

Fotos del Festival de Música de Cantonigròs

-----------------------------------------
 
Programa d’activitats del 32è Festival Internacional de Música de Cantonigròs 
 
Dijous, 17 de juliol 
19.00 h Cerimònia de benvinguda i obertura del Festival.  
19.30 h Actuació de cors i grups de danses internacionals.  
20.30 h Concert inagural de la 32 edició, amb una actuació de grups corals i de danses especialment convidats per aquest acte.  
 
Divendres, 18 de juliol
10.00 h Competició núm. 1: Cors mixtos.  
15.00 h Competició núm. 3: Cors femenins.  
18.00 h Cercavila Grups de Dansa Internacionals
19.00 h Concert de tarda amb la participació de cors i grups de danses internacionals.  
 
Dissabte, 19 de juliol
10.00 h Competició núm. 4: Cors mixtos, masculins o femenins, de música popular.  
15.00 h Competició núm. 5: Grups de danses internacionals.
18.00 h Cercavila dels cors participants  
19.00 h Concert de tarda amb la participació de cors i grups de danses internacionals.
 
Diumenge, 20 de juliol 
11.30 h Competició núm. 2: Cors infantils  
13.00 h Concert infantil de diferents cors i grups de danses.  
18.00 h Concert de cors i grups de danses internacionals.
        Clausura del Festival.
 
Una coral del Festival. Foto d'arxiu: David Fajula
Arxivat a