ERC s'ofereix per compartir govern amb CiU a Prats de Lluçanès

Sembla difícil que la proposta prosperi

Redacció Osona.com
27 de juny del 2014
El grup municipal d’ERC, actualment a l’oposició, s'ha ofert a CiU per governar junts a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès el que queda de legislatura. En una reunió mantinguda el passat divendres, 20 de juny, entre els regidors d'ambdós grups, els republicans van explicar la proposta i van desgranar els seus arguments, tal com expliquen en una nota: “Es tracta d'un moment clau per al poble, la comarca i el país, i després d'una reflexió profunda ens oferim per sumar esforços, tirar endavant projectes per al poble, seguir contribuint a aconseguir l'oficialitat de la comarca del Lluçanès i el treball comarcal conjunt, i estar junts per des del municipalisme per afrontar el procés d'independència que viu el país”.

Al consistori de Prats de Lluçanès només hi ha dos partits, CiU i ERC. A les passades eleccions municipals, CiU va guanyar per un marge molt ajustat de vots, però va aconseguir sis regidors, per cinc només els republicans.

Durant aquesta legislatura, ERC s'ha ofert a CiU per treballar conjuntament en actuacions concretes, com l'elaboració del pressupost municipal, les taxes i preus públics, un hipotètic Pla Educatiu de Poble, o la Taula per la Dinamització Econòmica.

El grup municipal de CiU està analitzant la proposta i donarà una resposta definitiva el proper dimecres, just abans de la celebració del ple municipal. Les perspectives, però, no semblen massa optimistes, segons es desprèn de les declaracions de l’alcalde Lluís Vila (CiU) en aquest diari: “Ho estem estudiant, però tampoc ho veiem massa necessari, quan només falta un any per acabar aquesta legislatura”.