Roger Puigbò guanya el Campionat d'Espanya d'atletisme paralímpic

Roger Puigbò | Club Atlètic Vic
Iris Estrada
27 de juny del 2014
Roger Puigbò. Foto: Club Atlètic Vic

L’atleta de Sant Julià de Vilatorta Roger Puigbò, del CA Vic, va guanyar el passat cap de setmana el Campionat d’Espanya d’atletisme adaptat per a persones amb discapacitat física. La prova es va disputar a Avilés (Astúries) en el marc del Campionat d'Espanya de clubs paralímpic, i va comptar amb poca participació d’esportistes de la FCEDF, la Federació Catalana de Persones amb Discapacitat Física.

Puigbò va guanyar el títol en dues modalitats: la de 800 metres, amb un temps de 1:42:76, i la de 1.500, amb un temps de 3:17.10. També va aconseguir el segon lloc als 5.000 metres (11:18:41).

L'osonenc va obtenir per segona vegada la marca mínima que exigeixen el Comitè Paralímpic Espanyol i la Federació Espanyola per participar al Campionat d’Europa IPC. Aquest campionat se celebrarà del 18 al 23 d’agost a la ciutat de Swansea, Gales, a Gran Bretanya.

Puigbò es va lesionar en un accident de bicicleta l’any 1992 i fa més de 20 anys que competeix en proves d’atletisme. L’atleta participa en la categoria T53, que és per aquells que corren amb cadira de rodes i tenen mobilitat limitada en la zona de l’abdomen.