Els ghanesos osonencs pateixen amb la seva selecció

El col·lectiu africà, el segon més important a la comarca, viu amb passió el Campionat del Món de Brasil

Iris Estrada
27 de juny del 2014
Un bar de Vic,dijous
Un bar de Vic,dijous | A. Alemany
Un aficionat de la selecció ghanesa mira el partit, aquest dijous a la tarda en un bar de Vic. Foto: Albert Alemany

El Campionat Mundial de futbol de Brasil no es viu amb gaire intensitat a Osona. “La Roja” no desperta grans passions entre els osonencs, i menys després del seu trist paper, on ha quedat eliminada a les primeres de canvi.

Però no és la única selecció de qui la població de la comarca està pendent. La de Ghana té molts adeptes.
 
El col·lectiu ghanès que viu a Osona representa prop d’una quarta part del total que habita a Catalunya. Segons les últimes dades demogràfiques, 1.823 ghanesos dels 5.848 que resideixen a Catalunya viuen a Osona, convertint la comunitat procedent de Ghana en la segona més important de la comarca.  
 
La selecció de Ghana va jugar aquest dijous l’últim partit del mundial després de caure eliminada davant Portugal per dos gols a un. El combinat africà va estar a punt de classificar-se, i durant més de mitja hora de la segona part n'hagués tingut prou amb un gol per passar ronda.

Tot i l’hora del partit i que el retransmetessin per obert, alguns aficionats ghanesos es van acostar a alguns bars del Remei de Vic per seguir la seva selecció. “Avui hi ha poca gent, però quan juguen durant el cap de setmana el bar està ple”, explicava un dels fans. 
 
Al bar, hi va haver una estona de molt patiment mentre va durar l’empat a un al marcador. Al final, però, els aficionats es van emportar una gran decepció quan el portuguès Cristiano Ronaldo va marcar el segon gol.
Arxivat a