El Festus de Torelló ofereix 22 propostes artístiques a peu de carrer

El festival, que manté el format de dos dies, se celebrarà el cap de setmana

Iris Estrada
25 de juny del 2014
Espectacle de la Cia. Trifaldó a la plaça de la Vila
Espectacle de la Cia. Trifaldó a la plaça de la Vila | Foto: A. Costa
Núria Güell, Blai Marginedas i Pep Tines, a la presentació del Festus. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Torelló organitza la 17a edició de Festus, un festival d’arts al carrer amb artistes de diverses disciplines. El certamen busca apropar al públic les arts escèniques, musicals i visuals al carrer. També vol potenciar la multidisciplinaritat i buscar una relació especial i diferent amb el públic. Cada any s’hi poden veure propostes contemporànies i no convencionals. 
 
Aquesta edició el festival continua amb el mateix format que va recuperar l'any passat, que va funcionar força bé, amb dos dies de celebració, 27 i 28 de juny. Les actuacions tindran lloc a diversos espais del poble: plaça de la Vila, plaça Nova, plaça Vella, pati de Can Parrella, jardins Vicenç Pujol, passatge 11 de Setembre, carrer Mn. Parassols i jardins de l’Espona. La programació consta de 22 propostes artístiques, sis el divendres i 16 el dissabte.

Com a prèvia, i de manera excepcional, el Teatre Cirvianum acollirà aquest dijous, a les nou del vespre, la projecció del film ‘Sobre la marxa’, de Jordi Morató, amb el qual el director torellonenc ha obtingut el premi del públic al Festival Internacional de Cinema d'Autor 2014 de Barcelona i el premi del públic i el Premi del jurat a la millor contribució tècnico-artística al Trento Film Festival 2014.

L’obra de teatre al carrer “Wandering Orquestra” serà l’encarregada d’obrir el festival el divendres. A la plaça de la Vila, la companyia de circ CIA LP presentarà “LP Mix”, un espectacle amb tècniques de circ i humor. Les propostes musicals estaran a la plaça Vella: la jove banda de Sabadell Bruc farà grunge, el duet barceloní Za! presentarà “Wanananai”, el seu últim àlbum, i el duet d’artistes Fuckrylics farà una performance artística amb el temps com a temàtica. La primera nit del festival la tancarà Radical Animal Beat.
 
El dissabte Black Tulip presentarà “Trampillas”, una actuació que convida a experimentar el cos com un espai. La companyia de dansa Brodas Bros farà el seu espectacle de carrer i Cia Nadine Gerspacher, que uneixen breakdanace, dansa contemporània i mímica, faran una obra de teatre i dansa: “Espresso Doppio”. Les Filles Föllen tocaran els cubs de música creats per David Sarsanedas i Xavi Lloses. La companyia de clown i mim Dudu & Cia presentarà “Niu” i Loco Brusca combinarà diferents tècniques en un espectacle reflexiu i divertit. Finalment, La Clandestina, un grup d’artistes de circ, actuarà a la plaça de la Vila.
 
Pel que fa la música, Raydibaum mostrarà el seu últim treball “Estructures sota terra” i Oliva Trencada presentarà el seu disc “Orsai!”. A la plaça Vella hi haurà actuacions de rock progressiu per part del grup Nitch. També es farà un espectacle músico teatral amb tocs de cabaret “Abandonate mucho” de Las XLS i als carrers de Torelló, el quartet Gots de Tuba portaran el so directe i natural.
 
Paral·lelament el dia 28 a la plaça Nova hi haurà la fira FESFIRA, que porta artistes de diferents disciplines com pintura, joieria, forja, il·lustració...

Programa del Festus 2014

Més informació, al web del festival


Galeries de fotos del Festus:
- Festus 2013 (Adrià Costa)
- Festus 2012 (nit) (Joan Parera)
- Festus 2012 (tarda) (Adrià Costa)
- Festus 2011 (Xevi Mas)
- Festus 2010 (dissabte) (Xevi Mas)
- Festus 2010 (divendres) (Joan Parera)
- Festus 2009 (Adrià Costa)
- Festus 2007 (Osona.com)
-Festus 2006 (Albert Alemany)
 
Espectacle de la Cia. Trifaldó a la plaça de la Vila. Foto d'arxiu: Adrià Costa