L'Atlàntida participa en la primera gran coproducció de teatres municipals catalans

"Vilafranca", un muntatge escrit i dirigit per Jordi Casanovas, s'estrenarà a principis de 2015

Redacció Osona.com
25 de juny del 2014
Per primera vegada, sis teatres municipals catalans s'associen per dur a terme una producció teatral d'un espectacle de gran format. "Els Teatres Amics" (l'Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers) coprodueixen amb el teatre de Vilafranca del Penedès "Vilafranca", un muntatge escrit i dirigit per Jordi Casanovas, que s'estrenarà a principis de 2015. L'obra compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Capital Cultural Catalana 2015 i el suport de la Generalitat de Catalunya.
 
"Vilafranca" és la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas. La trilogia, es va iniciar amb "Una història catalana" (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) seguida de "Pàtria" (estrenada a El Canal i Teatre Lliure l'octubre de 2012, distingida amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012). 
 
Mentre que al primer muntatge de la trilogia, la recerca de la identitat catalana se situava en les fronteres físiques i mentals del país, i el segon espectacle se centrava en el món de la política, l'art i la mitologia històrica, "Vilafranca (un dinar de Festa Major)" s'endinsa en el nucli d'una família tradicional catalana i en el debat individual sobre la pròpia personalitat de cada un dels membres d'aquesta família. Uns membres que descobriran les seves contradiccions al voltant del que es creuen ser i el que realment són. L'acció se situa a Vilafranca del Penedès, el 30 d'agost de 1999, diada de Sant Fèlix, i just abans de l'entrada de l'euro, l'atemptat contra les torres bessones i tota una sèrie d'esdeveniments que marcarien la fi d'una època, tant a nivell social com polític.
 
Una experiència pionera
 
"Els Teatres Amics" és una associació formada pels cinc teatres esmentats que comparteixen criteris, decisions i programacions des de fa unes temporades. Ara, aquest grup  fa un pas més enllà liderant la producció d'un muntatge de gran format. Un muntatge que s'adequa a les necessitats dels seus espais, tots ells espais escènics de gran capacitat, i que reforça la personalitat de la seva programació, ja que "Vilafranca (un dinar de Festa Major)" serà un espectacle molt vinculat a la idiosincràsia de totes aquestes ciutats catalanes en aquesta fase inicial del projecte. 

Aquesta primera experiència com a productors, molt lligada a la creació, la innovació i l'aposta pels grans creadors d'aquest país, tant a nivell artístic com a nivell de gestió, pretén ser l'inici d'una futura activitat productora d'"Els Teatres Amics". Ubicats en unes poblacions compromeses amb les arts escèniques i amb uns públics cada dia més fidelitzats i amplis, poden convertir-se en un nou i valuós suport a la creació catalana.
 
Així doncs, l'obra es converteix en la primera coproducció pública de gran format per part de teatres municipals catalans, i incorpora un model innovador de producció pròpia que mira d'apropar continguts d'alta qualitat als seus públics, en uns moments en què les noves produccions són iniciatives poc freqüents.
Arxivat a