El muntatge Iter Luminis retorna el Cos Sant a Sant Pere de Casserres

L'espectacle històrico-musical de Lídia Pujol comptarà amb les despulles del nadó a qui se li va atribuir la fundació del monestir

Iris Estrada
26 de juny del 2014
El dissabte 28 de juny Iter Luminis arribarà al monestir de Sant Pere de Casserres. L’espectacle histórico-musical començarà a dos quarts de vuit del vespre i comptarà amb diferents parts i col·laboradors.

Dos historiadors, Francesc Regàs i Laura de Castellet, parlaran sobre la relació entre la gent i la història del monestir. Seguidament hi haurà un espectacle musical a càrrec de la cantautora Lídia Pujol, i l’acompanyaran Pau Figueres a la guitarra i Miquel Àngel Cordero al contrabaix, amb la col·laboració també del cor de Vallferosa. A continuació hi haurà un diàleg-aperitiu entre els assistents a l’espectacle i els artistes. Finalment es farà un sopar opcional. El preu del sopar serà de 16.50 euros els adults i 11 euros els nens.

Iter Luminis o “El camí de la llum” és un itinerari que al llarg de diferents mesos ha voltat centres religiosos de Catalunya amb la finalitat de fer una trobada entre la música i la religió, renovant les tradicions del passat.  Iter Luminis vol viure l’art, l’espiritualitat, la cultura i l’emoció, pretén anar més enllà d’allò que coneixem.

Fa uns segles s’havia celebrat un aplec important a Sant Pere de Casserres, una tradició que amb els anys es va perdre. El que Iter Luminis pretén és recuperar la tradició perduda i la relació que existia entre el monestir i la gent.   

L’arribada d’aquest espectacle és especialment important perquè el Cos Sant tornarà a Sant Pere de Casserres. El Cos Sant és una relíquia religiosa que data del segle XVI i que havia estat guardada al monestir, sota l’altar. Consisteix en una arqueta de fusta tancada amb clau i que guarda les restes d’un nadó al qual se li atribueix la fundació del claustre.

L’arqueta actualment pertany a Víctor Pallàs, la seva família havia estat propietària del monestir abans que el monument passés a estar sota la tutela del Consell Comarcal d’Osona. El Cos Sant ha estat molts anys fora del monestir i Pallàs ha accedit a retornar la relíquia a Sant Pere de Casserres durant la celebració d’Iter Luminis.

Les entrades anticipades es poden comprar al monestir per 12 euros. Les entrades el dia de l’espectacle costaran 15 euros.