Calldetenes ja disposa de la cartografia urbana actualitzada

Aquesta eina facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal

Redacció Osona.com
22 de juny del 2014
L'Ajuntament de Calldetenes ja disposa de la cartografia urbana actualitzada digital 3D, a escala 1:1000, del municipi. Aquesta cartografia ha estat elaborada per la Diputació de Barcelona i es va lliurar dijous a l'alcalde, Marc Verdaguer. L'encarregada de fer l'entrega va ser la coordinadora d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Montserrat Tordera.
 
Els treballs han consistit en l'actualització de la cartografia del municipi, tant les hectàrees de sòl urbà com les del sòl rústec necessari per a la planificació urbanística del seu àmbit territorial. L'any 2006, la Diputació de Barcelona va realitzar la primera implantació de la cartografia  topogràfica urbana amb un total de 80 hectàrees, i en aquesta actualització s'han cartografiat 148 hectàrees, un increment que ve donat pel creixement de sòl urbà consolidat del municipi en aquests darrers anys.  
 
Aquesta cartografia està realitzada a partir d'un vol que es restitueix per fotogrametria amb treball de camp i conté quatre fitxers amb l'altimetria, planimetria, toponímia i vialer del sòl urbà del municipi, segons plec d'especificacions tècniques de la Diputació de Barcelona, reconegut per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. Aquesta cartografia es lliura en els formats Microstation i Autocad i amb els dos sistemes de referència ED50 i ETRS89.
 
La cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, que s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de serveis i equipaments, d'acord amb els estàndards tècnics i normatives vigents. L'actualització d'aquesta cartografia facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal.
 
En el marc del suport als serveis i les activitats locals, la Diputació de Barcelona assumeix l'import d'aquest treball que ha estat de 6.915 euros.