La recepta de la coca de Sant Joan

Pere Masramon mostra en aquest vídeo l’elaboració de les coques de fruita i de crema | El Gremi de Pastissers preveu vendres 1,6 milions d'unitats a Catalunya

Redacció Osona.com
20 de juny del 2014
Pere Masramon.
Pere Masramon.

Un dels ingredients bàsics de la tradicional revetlla de Sant Joan a Catalunya és la coca. La preferida pels consumidors continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de llardons de full i la de pinyons farcida de crema. També tenen bona acceptació les coques amb diferents farciments, com el cabell d’àngel, tant de full com de brioix, i també les més originals, que cada vegada tenen més demanda, amb farciments variats, com la xocolata, la nata o les fruites naturals.

El Gremi de Pastisseria de Catalunya preveu vendre 1,6 milions de coques de Sant Joan d’aquí al 23 de juny. Aquestes xifres assenyalen un manteniment de les vendes, tot i que es preveu que els consumidors compraran peces més petites i les triaran més variades, com està succeint en les darreres diades. El Gremi també calcula que una família de quatre persones es gastarà entre 16 i 35 euros en la compra de les coques.

Un equip d’Osona.com s’ha desplaçat a la pastisseria Masramon de Vic, a la rambla de Sant Domènec, per enregistrar un vídeo de l’elaboració de les coques i, de passada, fer-ne una petita degustació. Per anar obrint boca, us deixem amb les imatges, on Pere Masramon explica la màgica recepta de les coques de crema i de fruites. Per si algú s’atreveix...

Pere Masramon ens ensenya com preparar la coca de Sant Joan. Foto: Adrià Costa
Arxivat a