La Cooperativa Plana de Vic tanca el 2013 amb un benefici de mig milió d'euros

Isidre Castanyer és reelegit president de l’entitat

Redacció Osona.com
20 de juny del 2014
La Cooperativa Plana de Vic (CPV) ha tancat l’exercici 2013 amb una facturació global de 60,2 milions d’euros, dels quals un 52% es corresponen a la fabricació de pinso, un 26% a la comercialització d’animals i un 12% comercialització de llet, entre les tres activitats més rellevants.

Arran dels processos de col·laboració iniciats amb diferents partners per a la gestió d’explotacions porcines, per primera vegada la CPV ha confeccionat estats comptables consolidats de les tres societats participades, expliquen fonts la cooperativa. En aquest marc, el benefici consolidat del 2013 se situa en  495.900 euros.

Els comptes es van aprovar en l’assemblea anual, que es va celebrar el passat diumenge. A l’acte, Isidre Castanyer va ser reelegit president de la CPV, una vegada feta la renovació parcial del consell rector.

En pinsos, que es fabriquen a la planta de Santa Eugènia de Berga, la producció total del 2013 ha estat de 94.723 tones. La xifra representa un creixement d’un 3% en relació al 2012. Un 63% es destina a l’alimentació porcina, seguit del 21% de barreges i pinso per a vaques i un 6% de pinso per a vedells.

A l’assemblea també es va destacar l’esforç d’internacionalització, amb la venda de més d’un 15% dels animals exportats a Itàlia, i que bàsicament es destinen a la producció de pernil de Parma.

Per al sector lacti, el 2013 s’han comercialitzat 24,9 milions de litres de llet, amb un augment anual del 2,8%.

Les botigues, que la CPV ha definit com un àmbit estratègic de futur, han tancat l’any amb unes vendes de 2,6 milions euros, amb un increment de vendes de l’1% respecte al 2012, una tendència que cal valorar positivament si es té en compte que la baixada mitjana en el sector de l’alimentació a Catalunya ha estat del 4,1%, segons dades de l'Idescat. La cooperativa té actualment quatre botigues: a Vic, l’Ametlla del Vallès i les altres dues a la ciutat de Barcelona.
Arxivat a