Vic acull l'entrega dels Premis de la Vaca d'Or

La Federació Frisona de Catalunya distingeix 17 explotacions, tres de les quals osonenques

Redacció Osona.com
19 de juny del 2014
Foto de família amb els premiats a la Vaca d'Or. Foto: Ajuntament de Vic

La Federació Frisona de Catalunya (FEFRIC) va lliurar aquest dimecres, 18 de juny, els premis de la Vaca d’Or, que arribava a la novena edició. L’acte es va fer a Vic, dins el marc de l’assemblea general de l’entitat, que va reunir nombrosa representació del sector. La iniciativa va premiar un total de 17 explotacions en diferents categories, amb 18 guardons.

Pel que fa a les explotacions osonenques, es van distingir explotacions. En la categoria de producció, Vilatortella de Gurb va aconseguir el segon lloc, i Maians de Manlleu, el quart. La Cavalleria de Manlleu va obtenir la vaca de bronze en la categoria de genètica.

Explotacions premiades:

Producció
CAN COSTA DE MANOL (AVAGI)
SAT VILATORTELLA 544 CAT (AFO)
JMD ALLUÉ, SL (AFTP)
MAIANS (AFO)
MAS BES (AFRIGI)

Genètica
RAMADERIA CAN THOS,S.L. (AVAGI)
CAL VIUDET (AFAUC)
MAS LA CAVALLERIA (AFO)
COOPERATIVA LA FAGEDA (AFRIGI)
CAL PARRA, S.C.P. (AFAUC)

Morfología
MAS LA ROCA (AFRIGI)
CAL DILIGENT (AFAUC)
CAL MARQUET (AFAUC)
LA CLOTA  (AFAUC)
RAMADERIA ANIBAL (AFTP)

Genètica i producció
RAMADERIA CAN THOS, S.L.
MAS PARNAU
CAN COSTA DE MANOL, S.L.

L’assemblea general de la FEFRIC celebrada l’any 2005 va acordar establir uns premis anuals per incentivar i motivar el mateix sector. Aquesta iniciativa també es va fixar que es portaria a terme el dia que se celebra l’assemblea general anual.

D’aquesta manera, als premis de la Vaca d’Or hi opten totes aquelles explotacions que tinguin els millors índexs genètics i de producció que s’elaboren a partir del llibre genealògic i el control lleter.

Fins a la segona edició es donaven premis a les 10 millors explotacions en producció i a les 10 millors en genètica. Posteriorment, de la tercera edició fins la setena, es premiaven les cinc millors en producció, les cinc millors en genètica i les cinc millors en morfologia.  A la vuitena edició s'hi va afegir una nova categoria que premia les tres  millors explotacions globals de Catalunya.
Arxivat a