L'Oficina Jove d'Osona rep més de 10.000 consultes el 2013

Les informacions més sol·licitades són sobre treball i ensenyament

Iris Estrada
17 de juny del 2014
Presentació de l'informe anual. Foto: Consell Comarcal

Jordi Casals, conseller comarcal i president del Consell Assessor en matèria de Joventut, i Xavier Farrés, regidor de Benestar, Família, Salut i Joves de l’Ajuntament de Vic, van presentar dimecres passat la Memòria 2013 i els Tallers Formatius 2014-15, de l'Oficina Jove d'Osona. També van exposar els resultats de 2013 dels principals serveis sol·licitats pels joves de la comarca: els d'informació, treball i salut, gestionats per la mateixa oficina.
 
L’any 2013 es van realitzar més de deu mil consultes al Servei d’Informació, majoritàriament provinents de joves d’entre 12 i 29 anys. Els mesos de maig i juny són els que van tenir més demanda de consultes sobre l’ensenyament i el treball. El Servei d’Orientació i Assessorament Laboral ofereix assessorament personalitzat i diversos mòduls de formació per tal de fomentar l’emprenedoria.

Prop de dos mil joves d’Osona van assistir als tallers preventius organitzats pel Servei de Salut. Aquestes activitats treballaven principalment el consum de tabac i cànnabis i es coordinen amb el programa DRAC i l’Observatori de Drogues d’Osona.
 
Un cop valorats els resultats, Jordi Casals va presentar el catàleg de tallers pel curs 2014-2015. “És una via d’arribar als joves molt important, ja que es desenvolupen en espais joves, centres educatius i PQPI”, va declarar.
 
Casals va destacar la novetat d’enguany, una oferta de tallers gratuïta i una altra de pagament. En l’àmbit del treball hi ha una oferta de 15 tallers, dels quals se’n destaca la seva finalitat en orientar als joves de cara a la introducció al món laboral i de donar a conèixer les eines disponibles que faciliten el procés.
 
En quant a salut, s’oferiran set tallers de conscienciació, enfocats sobretot en les problemàtiques que afecten actualment als joves. Els tallers tracten des de problemes de consum fins a dificultats relacionades amb l’entorn social o autoestima. Paral·lelament, també s’oferirà un taller a pares i mares, i un altre a professionals.
 
Xavier Farrés va destacar que “la importància d’aquest servei d’àmbit comarcal és que pot canalitzar i donar resposta a les diferents realitats dels joves en una època que estan condicionats per problemàtiques econòmiques i socials.”
 
Per concloure, Casals va posar de manifest la consolidació de l’Oficina Jove gràcies a l’aposta de l’Ajuntament de Vic i del Consell Comarcal, així com el suport de la DG Joventut.
 
El període d’inscripció dels tallers de treball i salut és de l’1 al 30 de setembre. Les guies catàleg d’aquests i la documentació necessària per realitzar la inscripció es pot trobar mitjançant els següents enllaços: per als serveis laborals i per als serveis de salut.
Arxivat a