Victòria compartida de Mansouri i Alsina a la Cursa de Puigmoltó

Els corredors de la prova apadrinen la replantació d'arbres

Jordi Alsina
Jordi Alsina | Adrià Costa
Redacció
16 de juny del 2014
Jordi Alsina, aquest diumenge a la cursa de Puigmoltó. Foto: Adrià Costa

Darrerament moltes curses incorporen un component solidari. Menys habitual és que tinguin un element de consciència ambiental com van fer aquest diumenge a Sant Bartomeu del Grau, a Osona. Els participants de la Cursa de Puigmoltó, que arribava a la setena edició, rebien com a “regal” apadrinar un arbre a replantar en una zona cremada per un incendi.

Esportivament la cursa va acabar amb victòria compartida. Fouzi Mansouri i Jordi Alsina van recórrer els 12 quilòmetres amb un temps de 56 minuts i 37 segons. Ramon Capdevila, d'Artés, va completar el podi masculí amb 59:30. En categoria femenina el triomf va ser molt ajustat ja que Marta Segura (1:17:20) tot just va superar de 22 segons a Alba Ausió mentre que Laura Aumatell va ser tercera (1:19:13).

El millor local va ser Eduard Rodellas, amb un temps d'1 hora, 4 minuts i 14 segons. Un dels padrins de la cursa va ser l'aventurer Albert Bosch –el primer català en creuar tota l'Antàrtida a banda de pujar els set cims més alts de cada continent, entre altres reptes- que darrerament ha apostat per l'economia verda. “A la cursa d'avui jo he guanyat... i tu també”, explica a través del seu bloc a banda de fer una crida a sumar-se a campanyes a favor del medi ambient com la Save the Artic. De fet, hores d'ara està preparant el projecte d'arribar al pol nord.

Classificació Cursa del Puigmoltó (pdf)