Els Nyerros de la Plana tornen a unir el 3 i el 4 de 7 gairebé deu anys després

La colla osonenca signa a Manlleu la seva millor actuació de la temporada

DiariCasteller.cat
15 de juny del 2014
Els Nyerros celebrant l'actuació
Els Nyerros celebrant l'actuació | Adrià Costa
Els Nyerros celebrant l'actuació d'aquest diumenge a Manlleu. Foto: Adrià Costa

Avui, en el marc de la festa Major del Barri de l'Erm, els Nyerros han fet la millor actuació de la temporada i han ajuntant el 3 i el 4 de 7 en una mateixa actuació, fet que no es donava des de feia gairebé 10 anys. Els han acompanyat els Tirallongues de Manresa i els Castellers de l'Alt Maresme.  Ha estat una actuació on s'han recuperat varis castells per part de la colla local, i que ha servit per donar una bona imatge de la colla.

L'actuació ha començat quan passaven uns minuts de les dotze del migdia a la Plaça del Mercat de Manlleu. Totes tres colles han obert amb un pilar de 4 caminat, que pels de la Plana ha suposat recuperar aquest castell després de set temporades sense portar-lo a plaça. Acte seguit, s'han realitzat de forma simultània tres pilars de 4 (un per cada colla).

A la primera ronda els Nyerros han obert amb un 4 de 6 amb l'agulla, el segon de la temporada, i que els ha servit per a rodar i estrenar gent a diverses posicions. Els de Manresa han encetat la seva actuació amb un 3 de 6 amb agulla sense dificultat, i els de l'Alt Maresme, una colla novella, han obert la seva actuació amb el mateix castell que els del Bages.

A la segona ronda venia un dels plats forts de la jornada, el 4 de 7 per part de la colla local. Després de tancar pinya el castell ha tirat amunt, però a l'entrada de la canalla s'ha deformat de forma excessiva i s'ha hagut de baixar per precaució. Després d'una torre de 6 menuda dels Tirallongues, els Nyerros hi han tornat amb el 4 de 7. El castell ha pujat molt millor de mides i no s'ha hagut de treballar fins la sortida de l'enxaneta, quan s'han notat més els nervis i s'ha hagut de treballar de valent per a descarregar-lo. Tot i que s'ha treballat, els Nyerros ho han celebrat: aquest castell el van recuperar l'any passat a l'octubre, després de 9 anys sense fer-lo. En aquest castell s'hi han pogut estrenar 4 persones. Els del Maresme han fet el 4 de 6 amb agulla que, tot i estar obert de mides, no els ha comportat cap problema.

La tercera ronda l'han obert els Tirallongues amb un ràpid i serè 3 de 6, i els de l'alt Maresme han tancat la seva actuació de castells amb un 4 de 6. Els de la camisa gris boira no ho havien dit tot i han atacat el 3 de 7. El castell ha pujat amb mides perfectes i ha permès dibuixar una bonica aleta, tot i que a la descarregada s'ha hagut de treballar de valent en obrir-se a nivell de terços. Tot i això, s'ha pogut descarregar entre crits d'eufòria dels de Manlleu. Aquest castell ha suposat un pas endavant per Nyerros, ja que el van carregar a finals del 2012 i no es descarregava des del 2009.

A la ronda de pilars de comiat els Tirallongues de Manresa han fet un pilar de 5 amb veterania, els Castellers de l'Alt Maresme ho han fet amb dos pilars de 4 simultanis, i els Nyerros de la Plana han tancat l'actuació amb un vano de 5, castell que van estrenar per primer cop a l'octubre de l'any passat.
Arxivat a