Les tempestes de tarda acumulen 40 litres

La situació no variarà en els propers dies | El SMC emet un avís de pluja intensa a Osona per dimarts

Redacció Osona.com
15 de juny del 2014
Un arbre esberlat per la tempesta a Manlleu
Un arbre esberlat per la tempesta a Manlleu | Jesús Serrat
L'arbre esberlat per la tempesta d'aquest dissabte a la tarda al passeig del Ter de Manlleu. Foto: Jesús Serrat

El patró meteorològic a la comarca es reprodueix dia rere dia. Des del passat divendres, apareixen les tempestes de tarda, amb més o menys virulència, després d’un matí assolellat, amb bones temperatures i pocs núvols.

Aquest diumenge no va ser una excepció i van tornar a caure ruixats importants, sobretot a la plana de Vic, amb registres elevats a Gurb, Manlleu i Torelló. Les pluges en aquesta zona van anar acompanyades de tempesta i vent. Destacar Torelló, on va caure una gran calamarsada, gens habitual en aquesta època de l'any, ja a tocar l'estiu.

Amb aquestes pluges, l’episodi de dissabte i diumenge ja suma entre 22 i 38 litres a la comarca d’Osona. Els registres més elevats es donen a la plana de Vic i Viladrau, on va ploure amb intensitat el dissabte.

La situació no canviarà i avui tornarem a esperar ruixats, tot i que amb molta menys intensitat. Les temperatures mínimes aniran en lleuger descens i les màximes, sense canvis, al voltant dels 25 graus.

El temps, però, es tornarà a complicar demà dimarts, amb noves tempestes a la tarda. Per aquest dia, el Servei Meteorològic ha emès un avís de perill de pluja intensa a Osona, amb la possibilitat de més de 20 litres en mitja hora.

Registres d’aigua acumulats a Osona (dissabte + diumenge = total)

Gurb: 18 + 19,9 / 37,9 litres
Viladrau: 28,9 + 4,6 / 33,5 litres
Vic: 16,4 + 11,8 /  28,8 litres
Orís: 19,8 + 4,4 / 24,2 litres
Perafita: 21,8 + 0,4 / 22,2 litres
Muntanyola: 19,5 + 2,5 / 22 litres