La Unesco amplia la Reserva de la Biosfera del Montseny

La mesura afecta els municipis de Viladrau i Seva

Redacció Osona.com
13 de juny del 2014
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny.
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny. | CCEN, Viladrau
Pont de les cabres, al Parc Natural del Montseny. Foto: CCEN, Viladrau

El Consell Internacional de Coordinació de la Unesco va aprovar ahir ampliar l'àmbit  de la Reserva de la Biosfera del Montseny més enllà del perímetre actual del Parc Natural, per comprendre tot el territori dels municipis que l'integren. Amb aquesta ampliació, s'hi inclou el territori de 17 dels 18 municipis que l'integren, a excepció de Sant Martí de Buixalleu, i es dobla pràcticament la superfície reconeguda des de 1978 amb aquesta categoria internacional, a més de multiplicar-se'n exponencialment la població. En el cas d’Osona, la mesura afecta els municipis de Viladrau i Seva

Aquest reconeixement es produeix en un moment especialment significatiu per al parc natural, que aquest diumenge commemorarà el centenari dels inicis de la seva protecció per part de la Mancomunitat de Catalunya, a Sant Esteve de Palautordera, amb uns actes en què hi participaran els presidents de les diputacions de Barcelona i Girona, Salvador Esteve i Joan Giraut.

L'ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny significa un pas endavant en la salvaguarda i la revaloració d'aquest espai singular, d'una gran riquesa mediambiental que s'alça a tocar del territori metropolità de Barcelona.

Mapa de l'ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny