Neix una associació que vol fomentar el bàsquet a la comarca

L’ABO s’estrena amb una festa a l’Esquirol

Redacció Osona.com
12 de juny del 2014
Roda de premsa de presentació de l'ABO.

El passat dimarts es va presentar la recent creada Associació Bàsquet Osonenc (ABO). Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que té el fi de contribuir al creixement del bàsquet a la comarca i de la comarca, promovent i difonent-lo.

Poden formar part d’aquesta associació totes les persones i entitats vinculades amb el bàsquet a Osona (aficionats, àrbitres, associacions, clubs, coachs, delegats, directius, entrenadors, familiars, fisioterapeutes, jugadors, mitjans de comunicació, periodistes, preparadors físics, psicòlegs, regidors d’esports, ...). L’únic requisit per formar-ne part és fer quelcom de forma altruista pel bàsquet osonenc i una única quota inicial.

“Ens ha mogut crear aquesta associació el sentiment de pertinença que tenim a la nostra comarca i la passió especial que tenim pel bàsquet. Volem que el bàsquet osonenc creixi, així creixerem també tots els que en formem part”, explica Dídac Herrero, el primer president de l’ABO.

Els objectius de l’associació són:

- Col·laborar amb totes les persones i entitats (clubs, escoles, associacions, ajuntaments, CEO, FCBQ...) que ja estan fent bàsquet.

- Organitzar, co-organitzar i/o difondre tot tipus d’activitat esportiva, formativa, divulgativa i lúdica relacionada amb el bàsquet a Osona i d’Osona (clínics, entrenaments, taules rodones, diades, competicions, tornejos...).

- Crear i/o millorar la xarxa, la connexió i l’espai d’intercanvi d’informació entre tots els membres del bàsquet osonenc.

- Realitzar reconeixements a aquelles persones i entitats vinculades amb el bàsquet osonenc que en són referent, que l’han fet créixer o l’estan fent créixer (històrics, professionals,...) tant dins com fora de la comarca, i reivindicar-los com a membres del bàsquet osonenc.

Una de les primeres activitats que portarà a terme l’ABO és l’organització de la Festa del bàsquet osonenc, que se celebrarà el proper dissabte, 14 de juny, al pavelló de l’Esquirol (de 9 a 21 hores). L’objectiu d’aquesta festa és donar a conèixer l’associació i començar a complir amb la voluntat i finalitat de l’associació.

A la festa hi haurà diferents activitats com:

-    Partits entre equips i jugadors de la comarca (de categoria pre-mini a junior, all-star sènior femení masculí, veterans i veteranes).

-    Xerrades (a càrrec d’osonencs vinculats al bàsquet) sobre cooperació-competició en el bàsquet i la prevenció de lesions.

-    Taula rodona amb osonencs professionals del bàsquet (entre altres Pep Ortega, Juli Garrote i Xevi Calm) que parlaran de la vida del món professional en el bàsquet.

-    Activitats lúdiques vinculades al bàsquet.