El Govern altera els termes municipals de Sant Quirze i Sora

La modificació no suposa cap canvi substancial

Redacció Osona.com
04 de juny del 2014
El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts un decret pel qual s’aprova la segregació de 2,45 hectàrees del municipi de Sora per a la seva agregació al municipi de Sant Quirze de Besora, tots dos a la comarca d’Osona. El 29 d’octubre de 2012, el ple de l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora va acordar iniciar un expedient d’alteració de termes municipals amb Sora, com a conseqüència de la voluntat d’ambdós ajuntaments d’ajustar la línia de terme al planejament urbanístic vigent en l’àmbit municipal, que consistia en la segregació de 2,45 hectàrees del municipi de Sora per a la seva agregació al municipi de Sant Quirze de Besora.

El Govern ha aprovat aquesta alteració tenint en compte que hi ha consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessària o aconsellable l’alteració de termes i que ambdós ajuntaments han adoptat acords favorables respecte d’això. També ha tingut en compte els informes favorables de la Direcció General d’Administració Local i de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora.
 
La modificació del límit no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc dels deutes, obligacions i càrregues, ni del personal dels ajuntaments afectats. El Departament de Governació i Relacions Institucionals efectuarà la fitació dels termes municipals. Cadascun dels ajuntaments afectats lliurarà a l’altre, mitjançant còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.