Anglada deixa de ser el portaveu de PxC a Vic i passa a regidor no adscrit

L’alcalde dóna compte al ple de l’expulsió del partit d’Anglada i Riera | Les parts implicades es llencen els plats pel cap en una sessió lamentable

Emotives declaracions de Marta Rovira al ple
Emotives declaracions de Marta Rovira al ple | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
02 de juny del 2014

Vídeo d'El 9 TV

Josep Anglada ha deixat aquest dimarts de ser portaveu del grup municipal de PxC. L’alcalde Josep M. Vila d’Abadal ha inclòs a l’ordre del dia un punt d’urgència (el primer) on s'ha donat compte al ple dels canvis que hi ha hagut al grup municipal de PxC, després de l’expulsió de Josep Anglada i Marta Riera del partit. Automàticament, els dos han passat a regidors no adscrits i el regidor Joan Carles Fuentes ha passat a ser el portaveu del grup municipal de PxC. El grup de PxC ha quedat per tant format ara per només tres regidors: el propi Fuentes, Cristina Gayoso (que no ha assistit al ple) i Pilar Catalan.

L’alcalde ha pres aquesta decisió després que el jutge va decidir denegar les mesures cautelars que havien sol·licitat Josep Anglada i Mara Riera , que fa uns dies van presentar una demanda civil contra PxC, on es demanava, entre d'altres coses, la nul·litat dels expedients obert en contra dels dos que van culminar amb la seva expulsió del partit.  El jutge va prendre una decisió molt ràpida ( la vista es va celebrar dilluns passat ) i va argumentar que no creia que el temps que hagi de transcórrer fins a la celebració del judici oral pogués generar danys irreparables als demandants, ja que s’espera que aquest es resolgui de manera ràpida.

Un cop presa la decisió judicial, Anglada va explicar en aquest diari que aquesta no era ferma i que, si no hi havia cap sorpresa, pensava recórrer sobre les mesures cautelars a l’Audiència Provincial (té temps fins al 27 de juny) i allargar d’aquesta manera la seva substitució com a portaveu del partit al consistori. No ha estat així.

Insults, retrets i draps bruts

La visualització del conflicte al ple ha estat més que lamentable, amb continus insults i retrets entre les parts implicades, a més de cops baixos, amb revelacions de tipus personal que no venien massa a compte. L’alcalde ha hagut d’intervenir en diverses ocasions per aturar la picabaralla (que practicament s’ha reproduït en el debat de tots els punts) i fins i tot ha amenaçat Anglada i Fuentes amb l’expulsió del ple. També s’han queixat alguns regidors, com Montse Rovira (CiU), al seu twitter , o Mari Moyano (PSC), qui ha demanat respecte per al ple i per als ciutadans de Vic.

Emotives declaracions de Marta Riera al ple. Foto: Adrià Costa

Un cop s’han formalitzat els canvis al grup municipal de PxC, ha pres la paraula Marta Riera, qui ha declarat molt emocionada (fins i tot ha plorat) que el canvi de cadires només era “un pur formalisme” i que ella continuaria treballant per la ciutat i els ciutadans de Vic, com havia fet sempre. També ha tingut paraules pels seus ja antics companys de grup , a qui ha qualificat de “persones malnascudes” que no recordaven qui els havia proporcionat el càrrec.

Josep Anglada, per la seva banda, ha dit que acatava la decisió de l’alcalde i la secretària municipal però que no la compartia. També s’ha mostrat satisfet per “alliberar-se d’un partit anticatalà com PxC” i ha explicat que ja tenien previst sortir del grup municipal en els propers dies. Per últim, ha assegurat que avui començava “una nova etapa” i ha avançat que ell i Riera encapçalaran una candidatura a les properes eleccions municipals.

Josep Anglada s`encara amb els regidors de PxC. Foto: Adrià Costa
Documents
Arxivat a