Les mobilitzacions per la república catalana s'estenen a tota la comarca

Els concentrats criden a favor de la independència de Catalunya | La plaça de Vic reuneix unes tres-centes persones, entre les quals la secretària general d'ERC, Marta Rovira

Redacció
02 de juny del 2014
Concentració per la república catalana a Torelló
Concentració per la república catalana a Torelló | Adrià Costa
Concentració per la república catalana a Vic Foto: J.M. Gutiérrez

L'abdicació del rei Joan Carles ha tingut la primera resposta als carrers. ERC, el Procés Constituent i la CUP van fer ahir una crida a concentar-se a les vuit del vespre davant dels ajuntaments amb estelades per reclamar la república catalana. A nivell nacional també va demanar mobilitzar-se, en aquest cas per la república, ICV-EUiA.

A Osona, la crida ha tingut un ampli ressò, amb mobilitzacions a llocs com Vic, Manlleu, Torelló, Sant Quirze de Besora, Seva, Espinelves, Gurb, Prats i Sant Julià de Vilatorta, entre d'altres. La demanda per la república catalana s'ha acompanyat amb clams per la independència i pel dret a decidir.

A Vic, unes tres-centes persones s'han concentrat aquest vespre a la plaça Major de Vic seguint la convocatòria. Sota una pluja intermitent, s'han agrupat davant l'Ajuntament de Vic, que en aquells moments estava celebrant un ple. Els regidors d'ICV, la CUP, ERC, SI i Mari Moyano, del PSC, s'hi han afegit, ja que l'alcalde ha decretat una pausa de mitja hora.

Entre els concentrats hi havia la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, que ha declarat a Osona.com que el procés d'independència continua i que l'horitzó dels catalans és la consulta del 9 de novembre, que serà defensada amb totes les conseqüències. "Si es tracta d'una maniobra per distorsionar el procés ens trobaran als carrers amb estelades", ha afegit desafiant.

A la concentració, amb profusió de banderes estelades, alguns membres d'ICV sostenien algunes banderes republicanes espanyoles.

Concentració per la república catalana a Torelló. Foto: Adrià Costa

Concentració per la república catalana a Prats de Lluçanès. Foto: ERC Osona  

Concentració per la república catalana a Espinelves. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Sant Julià de Vilatorta. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Tona. Foto: Oriol Falguera

Concentració per la república catalana a Gurb. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Sant Quirze de Besora. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Manlleu. Foto: Jesús Serrat

Concentració per la república catalana a Taradell. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Santa Eulàlia de Riuprimer. Foto: ERC Osona

Concentració per la república catalana a Centelles. Foto: Toni Carrasco
Arxivat a