L'Espluga de Francolí acull l'entrega dels Premis Baldiri i Reixac a l'escola catalana

Set centres osonencs han estat distingits en la categoria d'alumnes

Joan López
02 de juny del 2014
Alumnes de l'escola Vedruna de Tona
Alumnes de l'escola Vedruna de Tona | laConcaDiari.cat
Alumnes premiats de l'escola Vedruna de Tona, a la gala de l'Espluga de Francolí. Foto: laConcaDiari.cat

La Fundació Lluís Carulla ha entregat aquest diumenge 1 de juny els Premis Baldiri i Reixac a l'escola catalana en la modalitat per a alumnes al teatre del Casal de l'Espluga de Francolí. La cita, que enguany arriba a la 36a edició, ha repartit 65 premis amb una dotació econòmica de 700 euros cadascun, a més de 2 premis de 1.500 euros, a experiències que fomenten la comunicació en català entre l'alumnat de dins i fora de l'aula.

Els Premis Baldiri Reixac han estat força profitosos per a la comarca d'Osona. En sis localitats es pot trobar alumnes distingits amb el guardó destinat als seus treballs: en dos de Tona, a Taradell (dos premis al mateix centre), Manlleu, Torelló, Folgueroles i Vic. Fins i tot, en una altra categoria, la d'Escoles, ha estat guanyadora d'un Premi Baldiri Reixac l'Escola Rocaprevera, de Torelló (un guardó que es va lliurar el passat 28 de maig al Palau de Pedralbes de Barcelona).

L'acte de l'Espluga de Francolí ha estat presidit per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, que s'ha referit als Baldiri i Reixac com "un exemple de foment de la qualitat de la docència i també de la llengua mateixa". Segons Franquesa, aquests premis "fan créixer l'escola i la llengua". La directora general acabava la seva intervenció afirmant que "hem de blindar el model de ciutadania i d'escola catalana perquè funciona i els Baldiri i Reixac són un puntal de referència".

Com és habitual, els alumnes han pogut gaudir d'activitats lúdiques durant tot el matí i l'acte d'entrega de premis ha comptat amb l'actuació dels Bastoners i Grallers de l'Espluga.
 

Relació dels guanyadors osonencs

Més informació de la gala de l'Espluga de Francolí


Els treballs s'han exposat a la sala Llucià Navarro. Foto: laConcaDiari.cat