La Nova Cançó torna a Vic de la mà de 4Jutges4Gats

Concert a l’Atlàntida

Redacció Osona.com
30 de maig del 2014
El grup 4Jutges4Gats, en una imatge promocional a Barcelona.

El grup 4Jutges4Gats, format per vuit musics de llarga experiència, celebrarà dissabte dia 31 de maig (20:30 h) a l’Atlàntida de Vic el segon concert d'aquest any 2014. En aquesta ocasió hi participaran també alguns alumnes ben joves de l'Escola de Música Municipal de Navàs que durant aquest curs han hagut de treballar algunes de les partitures d'acord amb la planificació del programa de l'escola. Últimes entrades a la venda.

El concert l'organitza la companyia Taller Català de Música amb diverses escoles municipals i el grup 4Jutges4Gats per tal d'executar el projecte “Posem la Nova Cançó al Dia”. Aquest, actualitza obres del moviment de la Nova Cançó que, tot i ser conegudes, no han tingut posteriorment el recorregut que mereixien. Però sobretot, aconsegueix inserir directament en els programes pedagògics escolars, i per tant en la formació musical i cultural dels alumnes, la riquesa d'una creativitat harmònica, artística i literària professional, cosa que mai s'havia realitzat però la qualitat formativa requereix.

Després d’un regular inici de finals de 2012 i el passat 2013, 4Jutges4Gats manté la seva velocitat de creuer aquest 2014 tant en concerts com en la tasca de recuperació i adaptació musical. A més dels 15 temes del seu primer disc “14+1 Revisem la Nova Cançó”, ara incorpora al repertori un grapat de nous temes i en la mateixa línia inicial d’equilibri entre autors com Pau Riba, Sisa, Pi de la Serra, Joan Manuel Serrat, Raimon, Llach, Joan Baptista Humet, Paco Ibañez o Antoni Parera Fons. Entre mans, estan treballant en cançons de Pere Tàpias, Remei Margarit, Enric Barbat, Ovidi Montllor, Guillermina Motta, Delfi Abella, Gato Perez, Salvador Escamilla o Salomé.

4Jutges4Gats és un nom que evoca la banda sonora d’una època, com també cançons de poesia i reivindicació creades en un moment d’efervescència social. Ara, molts anys després, un grup d’experimentats músics han volgut rescatar-los a través del projecte “Posem la Nova Cançó al dia”.

És una iniciativa de caràcter musical i cultural impulsada per la companyia Taller Català de Música (TCM) a través del grup 4Jutges4Gats que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i es troba inclosa en el programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat. “És una aventura arriscada i alhora estimulant -explica el seu líder Bernat Capell- convertida primer en disc '14+1 Revisem la Nova Cançó' i ara en més feina, cosa que no només no ens preocupa sinó que ens agrada”.

Després de Vic, el grup té previst actuar -entre altres llocs- a Martorell, Sant Cugat, Taradell o Mataró. Finalment, i per cloure l’any, a mitjans octubre ho farà al Teatre Romea de Barcelona.

Més informació i compra d’entrades

Arxivat a