Gospel de luxe a l'Auditori de Calldetenes

The Gospel Viu Choir presenta el seu darrer disc

Redacció Osona.com
29 de maig del 2014
L’Auditori Teatre de Calldetenes acollirà dissabte, 31 de maig (21:30 h), un concert de gospel doble en el que actuaran The Gospel Viu Choir, dirigit per Moisès Sala, i Tastet de Gospel de Taradell, dirigit per Guillem Prat. El grup The Gospel Viu Choir, una de les formacions de gospel més importants de Catalunya i de l’Estat, porta per primer cop a la comarca d’Osona el seu quart disc “Smile”.

The Gospel Viu Choir està format per 78 cantants d’onze comarques catalanes, per cinc músics i per un ballarí, i està liderada per Moisès Sala, el fundador i director. El grup va debutar l’any 2004 al Monestir de Ripoll i ha continuat la seva trajectòria trepitjant grans escenaris i reconeguts festivals com el Black Music Festival de Girona, del passat mes de març. Al llarg d’aquests dotze anys de camí, ha actuat a diversos espais com el Teatre Nacional de Catalunya, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, l’Auditori-Palau de Congressos de Girona, el Festival Internacional de la Porta Ferrada amb Soweto Gospel Choir, el DOM Festival, el Festival Grans del Gospel amb Northern Kentucky BrotherhoodSingers, el Festival Internacional de Jazz de Teruel o el Festival Jazz i Blues de Roses, entre molts d’altres.

L’estil de la formació, en aquesta nova etapa encetada amb el nou disc, ve marcat per un ritme més intens i un funk electritzant i potent. Les cançons que formen part de “Smile” s’emmarquen en el gospel actual i contemporani, bàsicament dels Estats Units, adaptat a l’estil dinàmic i inconfusible del grup. L’autor de l’àlbum és Kirk Franklin, un dels compositors i artistes favorits de TGV Choir.

Per la seva banda, Tastet de Gospel es va crear el gener del 2007 per iniciativa de l’AMPA de l’Escola de Música de Taradell amb l’objectiu d’oferir una única actuació dins el cicle de concerts d’aquell any de l’escola. Vist l’èxit de l’actuació, es va decidir continuar amb el grup i, a hores d’ara, està consolidat com a formació estable. El grup, dirigit per Guillem Prat, està format per diversos solistes i el cor de veus, que compta amb uns 60 persones. Els cantaires actuen acompanyats instrumentalment per quatre músics de la comarca: Guillem Soler al piano, Xavi Solé a la guitarra, Joan Rovira al baix i Arnau Altimir a la bateria.  

Tastet de Gospel ha portat el seu repertori de temes tradicionals i contemporanis de gospel arreu del territori català i ha actuat a l’Atlàntida de Vic, l’Auditori La Pedrera de Barcelona, Tàrrega, Terrassa, Cerdanyola, Vilafant o Ripoll, entre d’altres. El seu espectacle recull la tradició de la música africana i posa especial èmfasi en el moviment dels cantaires i les seves coreografies. Els temes que porten a l’escenari estan cantats a tres i quatre veus amb la intervenció de diversos solistes vocals i instrumentals de qualitat.

Més informació i compra d’entrades