CDC Vic referma «fins al final» la seva aposta per Anna Erra com alcaldable

L’assemblea ratifica la regidora com a candidata a l’alcaldia, amb el suport de Rull i Corominas | A l’acte, cap al·lusió a Josep Arimany, que també opta a ser el cap de llista de CiU

Pere Pratdesaba
29 de maig del 2014
Anna Erra, a primera fila de l'assemblea
Anna Erra, a primera fila de l'assemblea | Adrià Costa
Assemblea de CDC de Vic, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa

L’assemblea de CDC va ratificar ahir per unanimitat Anna Erra, actual primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Comerç i Turisme a l’Ajuntament, com a candidata a l’alcaldia per CDC a les eleccions municipals del 2015. A la reunió, que tenia caràcter extraordinari, hi van assistir un centenar de militants i es va comptar amb la presència de Josep Rull, secretari d'organització de CDC; Lluís Maria Corominas, vicesecretari general de coordinació institucional, i Juli Gendrau, president de la Federació de CDC a la Catalunya Central. També hi era la diputada Marta Pascal, com a militant de la secció local.

Erra va explicar als presents les seves línies de treball, que es basaran en la proximitat amb la ciutadania, i en un programa “senzill, sense grans invents i realitzable”. En aquest marc, la formació ha establert diverses rondes de contactes, amb associacions de veïns i entitats, així com visites als barris, per anar perfilant un programa que inclogui totes els suggeriments que puguin sorgir des d’aquests sectors.

D’aquesta manera, l’elecció d’Anna Erra com a candidata de CDC segueix el guió previst , tot i la presentació aquest dilluns de Josep Arimany com a candidat d’UDC a l’alcaldia de Vic . Els dos aspiren ara a fer un segon pas i convertir-se en el candidat de CiU. La pugna ha quedat oficialment oberta.

En el seu discurs d’investidura com a candidata, Erra no va fer cap referència a Arimany, amb qui comparteix equip de govern a l’Ajuntament de Vic. Lluís Corominas, president de CDC Vic, ha estat més explícit en declaracions posteriors en aquest diari: “Com a partit, volem definir el nostre futur i apostarem per Anna Erra fins al final”. I ha afegit: “D’aquí a 2015 en aquest país poden passar moltes coses. Quan haguem de prendre una decisió ja la prendrem i farem el que més convingui, en base a les necessitats de la ciutat”.

'Il·lusió i empenta'

En les seves primeres paraules com a candidata, Erra va explicar que els seus gairebé vuit anys al govern municipal li han donat “fortalesa, il·lusió i empenta per encapçalar la llista de CDC a l’alcaldia”. Erra també va expressar el seu “compromís, dedicació, estima i esforç per Convergència i per la ciutat”, i va convidar a tothom a participar del projecte il·lusionant pel qual l’executiva està treballant des de fa molt temps amb una idea clara: “La ciutadania ha de veure que ens hi apropem, i ens ha de marcar les línies d’actuació. Volem liderar però escoltar”, va dir. També va expressar que “les persones s’han de sentir centre de les nostres polítiques, que els hi permetem l’oportunitat de millora. Que es sentin bé a la seva ciutat.” “Hem de ser reclam d’empreses i innovadors, preparar la ciutat pels reptes del segle XXI”, va afegir.

Marta Pascal i Anna Erra, moments abans de començar l'assemblea. Foto: Adrià Costa

La candidata va explicar que l’equip que l’acompanya està format per “persones referents en cada àmbit, clarament independentistes i amb el compromís amb la ciutat i el país per davant de tot”, i va explicar que estaria oberta a “escoltar els projectes d’altres candidats que tinguin clares dues idees: treballar per la ciutat i per la llibertat del nostre país”.

Al seu torn, Lluís Maria Corominas va remarcar que l’acte d’ahir no es feia contra ningú: “Proclamem una candidata a favor de Vic. No volem especulacions d’última hora, i l’executiva de Vic ha fet un plantejament sòlid des de fa temps”. Sobre Erra, Corominas va dir que “volem gent compromesa que treballi amb un esperit obert per la llibertat del país”, i va acabar expressant que “tindrem una alcaldessa amb la fermesa i la mirada posada al futur”.

En la mateixa línia, Josep Rull deia que “volem una alcaldessa que es digui Anna Erra que representi el sobiranisme de Convergència”. El secretari d’Organització també va destacar la unitat en la línia d’acció entre tots els nivells de la direcció del partit, i va qualificar el pla d’acció de l’executiva local de “ben pensat, ben meditat, ben estructurat i ben executat”.  “Des del moment que la vau presentar l’avalem de manera inequívoca, això va endavant”, reblava.  Rull va afirmar que “ser l’alcalde d’un municipi en un moment tan transcendent és un gaudi. L’autogovern de Catalunya també és el món local, serà fonamental en el procés”. Rull va acabar utilitzant unes paraules de Nelson Mandela per dir que “tot sembla aparentment impossible fins que es fa. I nosaltres tenim clar que, si volem, aconseguirem la llibertat d’aquest poble amb un Vic convençut del projecte”.

Josep Rull, entrant a l'assemblea. Foto: Adrià Costa
Arxivat a