Territori millora l'accés a Sant Bartomeu del Grau pel camí d'Alboquers

Les obres, que facilitaran la connectivitat amb el nou eix Vic-Gironella, han costat 357.000 euros

Redacció Osona.com
27 de maig del 2014
Mapa de les obres del camí d'Alboquers. Foto: Departtament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat avui les obres de millora del camí d’Alboquers, que connecta les carreteres B-433 i C-154 i facilita l’accés al nucli de Sant Bartomeu del Grau. Aquesta actuació ha comptat amb un pressupost de 357.000 euros.

L’estiu passat va entrar en servei la variant d’Olost, amb una inversió de 10,2 milions d’euros. Aquestes obres formaven part del nou eix de comunicació viari construït entre l’Eix Transversal i l’Eix del Llobregat (Vic-Gironella). Per tal de millorar la connectivitat de l’entorn i, en concret, l’accés de Sant Bartomeu del Grau al nou eix viari, s’han dut a terme treballs de pavimentació i millora del camí d’Alboquers.
 
Els treballs, que van començar el febrer passat, han consistit principalment en l'eixamplament del camí abans existent en una longitud aproximada d’1,3 quilòmetres, tot augmentant la calçada de 5 a 7 metres. Així s’ha format una nova secció formada per dos carrils de 3 metres i dos vorals de 0,5 metres.
 
D’altra banda, s’han inclòs altres obres de millora del drenatge, de senyalització i mesures d’integració ambiental. Aquesta actuació ha abastat els termes municipals de Muntanyola i Sant Bartomeu del Grau.

Les obres al camí d'Alboquers ja han finalitzat Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat