La Fira del Tupí esdevé un referent del sector de la terrissa i la ceràmica

La inauguració del certamen de Sant Julià de Vilatorta va anar a càrrec del conseller Felip Puig

Redacció Osona.com
26 de maig del 2014
Un terrissaire, a la Fira del Tupí
Un terrissaire, a la Fira del Tupí | Josep M. Costa
El conseller Felip Puig va ser l'encarregat d'inaugurar la fira. Foto: Josep Maria Costa

Sant Julià de Vilatorta ha celebrat aquest cap des setmana, 24 i 25 de maig, la sisena edició de la Fira del Tupí, un certamen que s'ha consolidat com a referent del sector de la terrissa i la ceràmica. S'ha portat a terme al centre històric del municipi, de les deu del matí a dos quarts de nou del vespre. El temps ha aguantat i no ha plogut, la qual cosa ha facilitat l'afluència de visitants.

La fira té per objectiu preservar la centenària tradició del municipi en el món de la terrissa i ceràmica, fomentar aquest treball artesanal i donar-lo a conèixer mitjançant un entorn on conviuen perfectament la tradició i la innovació.

La inauguració del certamen va ser presidida per Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació, a qui va acompanyar l’alcalde Joan Carles Rodríguez Casadevall. A més, es va comptar amb la participació de l’àvia Remei, com a presidenta d’honor de la fira.

La Fira del Tupí continua apostant pel projecte I+T, on l’ofici i la creativitat es fusionen per crear noves formes que connecten amb la societat actual. Enguany s’ha apostat per la fórmula d’un concurs obert i els guanyadors han estat Ramon Fort, ceramista, i Ramon Torrent i Marta Tintó, dissenyadors, que han treballat en un projecte conjunt que han exposat de forma ordenada i seqüencial a l'Aula de Cultura durant aquests dos dies, mostrant tot el procés de gestació i la peça definitiva com a resultat final.

El programa, a més dels tradicionals expositors, tots ells artesans de la terrissa i la ceràmica. també ha inclòs diverses activitats complementàries per a tots els públics: projeccions, tallers, demostracions d’ofici, exposicions, conferències... Entre les propostes, cal destacar un debat amb un ceramista de renom, Jean-Paul Azaïs, vingut del Rosselló, que va explicar les seves descobertes en el món de la ceràmica.

La fira continua reservant un espai per al “Mos del Tupí”, on els restauradors locals han servit productes gastronòmics amb un vincle comú, la cuina amb terrissa.

Programa d’actes

Dossier de premsa (PDF)


-----------------

Galeries de fotos:
- Fira del Tupí, 2014 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2013 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2012 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2011 (Xevi Mas)
- Fira del Tupí, 2010 (Adrià Costa)
- Fira del Tupí, 2009 (Xevi Mas)

Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta, aquest dissabte. Foto: Josep Maria Costa