La Universitat d'Estiu s'estrena sota l'aixopluc de la UVic-UCC

La 19a edició retrà homenatge a la Fundació Esteve Duran de Seva | Les activitats es portaran a terme a 15 poblacions i territoris d’arreu del país

Redacció Osona.com
25 de maig del 2014
Joan Masnou, Marta Morros i Montserrat Simon, a la presentació de la 19a edició de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC Foto: UVic-UCC

Joan Masnou, president de la Universitat d’Estiu , Marta Morros, coordinadora de formació contínua de la FUB Bages, i Montserrat Simon, coordinadora de la plataforma cultural, han presentat la 19a edició de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

L’edició d’enguany ofereix novetats importants. En primer lloc, i arran de la federació de la Fundació Universitària Balmes i la Fundació Universitària del Bages, la Universitat d’Estiu s’ha organitzat de forma conjunta amb l’objectiu d’esdevenir el motor educatiu i cultural de la Catalunya Central. En segon lloc, s’ofereix per primera vegada una oferta per a tècnics en formació professional a Vic, a Olot i a Manresa a través de Teknós, Kreas i la FUB Manresa. En tercer lloc, la inauguració d’activitats del projecte anomenat Horitzó Àsia, liderat per la UVic-UCC, Ajuntament de Vic, Creacció i Nits de Cinema Oriental, que respon a la coincidència d’interessos entre les parts per potenciar estratègies integrades en relació a l'Àsia.

Al costat de tot això la Universitat d’Estiu presenta un any més una oferta formativa i d’activitats culturals diversa, àmplia i atractiva. Programa cursos d’extensió universitària, jornades professionals i escoles d’estiu en les àrees de salut, benestar i qualitat de vida, tecnologia, territori i medi ambient, empresa i comunicació, educació, esport i societat, llengües, traducció i cultura, i disseny que configuren programes reconeguts i de qualitat per a tots els públics. A més ofereix cursos d’idiomes a Vic, Barcelona i Manresa i una quinzena d’activitats culturals.

També, aquest any es compta amb la quarta edició de la Junior University, íntegrament en anglès, dirigit a estudiants de batxillerat i  cicles formatius de grau superior, del 30 de juny a l’11 de juliol. Aquest any sobresurt la col·laboració del periodista Antoni Bassas i, per segon any consecutiu, la de Taylor Bingle, professor d’Estudis Americans i Economia a Punahou de Honolulu.

L’extensió territorial on s’implanten les activitats respon a la voluntat d’acostar la Universitat d’Estiu a diferents localitats, trobar marcs adients per a la col·laboració estreta amb entitats i associacions representatives del territori i poder, alhora, facilitar als ciutadans l’accés a una formació contínua de qualitat. Les activitats d’enguany es fan a: Avinyó, Barcelona, el Lluçanès, el Moianès, Granollers, Igualada, Les Masies de Roda, Manresa, Monestir de Montserrat, Olot, Ripoll, Roda de Ter, Santa Eulàlia de Puigoriol, Toses i Vic.

L’any passat més de 900 persones van assistir a alguna de les activitats realitzades a 14 poblacions d’arreu del territori. Un 64% dels assistents va ser major de 30 anys i un  71% van ser dones amb un perfil més professionalitzat. Els participants de l'edició de l'any passat van destacar, amb la nota de 8,5, la qualitat dels seus continguts, i amb un 9,1 la qualitat del professorat.

L’acte inaugural de la Universitat d’Estiu tindrà lloc dimecres 11 de juny de 2014, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, amb l’homenatge a la Fundació Observatori Esteve Duran.

Consulta el programa d’activitats

Arxivat a