Pere Prat valora al Parlament el Projecte de llei de governs locals de Catalunya

L’alcalde de Manlleu defensa la tasca de les mancomunitats i els consorcis i critica el llindar de 15.000 habitants per a la creació de noves comarques

Redacció Osona.com
23 de maig del 2014
Pere Prat, al Parlament de Catalunya.
Pere Prat, al Parlament de Catalunya.


L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, va participar el passat dimecres, 21 de maig, a la sessió de la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per valorar el Projecte de llei de governs locals de Catalunya.

Prat va qualificar com a molt positius alguns aspectes de la llei, com la flexibilitat de l’administració municipal, la supressió de duplicitats i el reforçament de la democràcia interna. Per altra banda, va defensar la tasca de les manconunitats i els consorcis, que només es contemplen a la llei de manera “excepcional”, i va criticar la mesura que només es poguessin crear comarques quan els territoris només tenen més de 15.000 habitants, en clara al·lusió al Lluçanès.

L’alcalde de Manlleu va mostrar els seus dubtes sobre el paper dels consells comarcals en aquest nou panorama i va proposar algunes petites millores en àmbits com les polítiques d’acolliment a immigrants per part dels ajuntaments o els serveis que ha d’oferir les capitals de comarques.
Arxivat a