Detingut un veí de Roda a Ter a Montsià per desobediència greu a l'autoritat

Els Mossos el van enxampar conduint amb una taxa d’alcohol que gairebé multiplicava per set la permesa

Redacció Osona.com
23 de maig del 2014
Els Mossos d’Esquadra, pertanyents a l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre, han fet públic que van detenir el passat 10 de maig un home de 54 anys d’edat, veí de Roda de Ter, com a presumpte autor d’un delicte de desobediència greu als agents de l’autoritat. L'home va ser enxampat conduint torrat, amb una taxa que gairebé multiplicava per set la permesa.
 
Els fets van succeir als voltants de les 17:00 hores, durant un control de pas que s’havia muntat a la carretera N-340, al seu pas per la localitat d’Alcanar (Montsià). Els agents van observar un turisme que circulava fent ziga-zagues i posant en greu perill als altres usuaris de la via.

Els mossos van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de l’alcohol. Una vegada sotmès a les proves de detecció d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu 1,66 mg/l en aire expirat. El màxim permès és de 0,25 mg/l.

D’altra banda, els agents també van comprovar que aquest conductor no havia realitzat el curs de reeducació viària després d'una suspensió del permís de conduir per part d’un jutjat, i també que ja havia tingut altres quatre suspensions penals anteriors.
 
Com a conseqüència, els agents van denunciar penalment al conductor i van immobilitzar el vehicle mitjançant un parany instal·lat en una de les rodes.
 
Aproximadament una hora després, una patrulla dels Mossos d’esquadra que circulava prop del lloc on es trobava immobilitzat el vehicle, va observar com l’home denunciat estava manipulant una de les rodes amb una eina, amb la que havia tret el parany amb la clara intenció d’abandonar el lloc amb el turisme.
 
Davant aquests fets i el greu perill que suposava que el conductor tornés a agafar el vehicle, els agents van detenir l’home per com a presumpte autor d’un  delicte de desobediència.
 
El detingut va quedar en llibertat un cop va declarar en seu policial i va ser citat per comparèixer davant el jutjat d’instrucció de guàrdia d’Amposta.
Arxivat a