La Diputació lliura la cartografia urbana actualitzada de Sant Vicenç de Torelló

La topografia és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques

Redacció Osona.com
22 de maig del 2014
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló la cartografia urbana actualitzada digital 3D, a escala 1:1000, de la població, elaborada  per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat. El treball ha estat lliurat a l'alcalde, Joan Sadurní, per part la coordinadora d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Montserrat Tordera.  

L'any 2006, la Diputació de Barcelona va realitzar la primera implantació de la cartografia topogràfica urbana, amb un total de 216 hectàrees, i ara s'ha portat a terme la seva actualització amb la cartografia de 248 hectàrees. Aquesta cartografia recull tant les hectàrees de primera implantació corresponent al creixement del municipi, com les actualitzacions d'edificicació, vials, indústria, etc., així com el sòl rústec necessari per a la planificació urbanística del municipi.

El treball s'ha realitzat a partir d'un vol que es restitueix per fotogrametria amb treball de camp i conté quatre fitxers amb l'altimetria, planimetria, toponímia i vialer del sòl urbà del municipi, segons plec d'especificacions tècniques de la Diputació de Barcelona, reconegut per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya. Aquesta cartografia es lliura en els formats Microstation i Autocad i amb els dos sistemes de referència ED50 i ETRS89.

La cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, que s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de serveis i equipaments, d'acord amb els estàndards tècnics i normatives vigents. L'actualització d'aquesta cartografia facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal. L'import del treball ha estat de 13.183 euros que ha estat assumit per la Diputació de Barcelona.