ERC fa des d'Olost una darrera crida a la mobilització

Acte central de campanya al Lluçanès, amb Josep M. Freixanet, Josep M. Reniu i Marta Vilalta

Redacció Osona.com
22 de maig del 2014
Josep Maria Reniu i Marta Vilalta, a Olost Foto: ERC Osona

ERC va celebrar aquest dimecres, 21 de maig, l’acte central de campanya al Lluçanès, amb un col·loqui a Olost sota el títol "Comencem el #noupaís". L’alcalde de la població, Josep Maria Freixanet, va obrir la xerrada posant de relleu la importància de la convocatòria i de mobilitzar-se a participar-hi. Freixanet, a més, va presentar a la diputada de les JERC Marta Vilalta i al membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional Josep Maria Reniu, que van desenvolupar el col·loqui.

Reniu va contextualitzar les eleccions al Parlament Europeu en el moment polític que viu el país, i va dir que "aquesta nació no només vol votar el 9 de novembre, també ho vol deixar molt clar el 25 de maig". Reniu va parlar de la convicció que el referèndum sobre la independència, amb data i pregunta pactada amb ampli suport parlamentari, i la seguretat que es portarà a terme, tot afegint que " la diferència entre un somni i un projecte, és la data: el 9-N votarem!".

Per la seva banda, Marta Vilalta va explicar que la candidatura d'ERC és "una llista de país, transversal, preparada, d'esquerres, àmplia, plural", i va dir que "tenim l'objectiu de reiniciar Europa. Volem una Europa nova", posant de relleu que la seva formació és crítica amb aquesta Europa actual. I per fer això, per canviar el model, va afegir que "necessitem ser un estat. Això és com la taula d'en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat". La diputada més jove del Parlament de Catalunya va finalitzar la seva intervenció dient que "aquest 25 de maig hem de mobilitzar-nos també per dir-los que no tenim cap por".