La Cabrerès BTT tanca les incripcions amb 3.000 ciclistes

La multitudinària prova se celebra el cap de setmana, amb un extens programa d'activitats paral·leles

Redacció Osona.com
22 de maig del 2014
Prop de 3.000 ciclistes d’arreu dels Països Catalans i Europa han participat a la 20a edició del Cabrerès BTT.
Prop de 3.000 ciclistes d’arreu dels Països Catalans i Europa han participat a la 20a edició del Cabrerès BTT. | Xavier Sanfeliu
Romà Boule, Santiago Siquier, Àlex Montanyà, Josep Bochaca i Joan Lloret, a la presentació de la Cabrerès BTT, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

La 22a edició de la Cabrerès BTT se celebrarà el proper cap de setmana, dies 24 i 25 de maig. La prova ja ha tancat les inscripcions en arribar a la xifra de 3.000 inscrits, màxim permès per la organització.

Aquesta cursa es caracteritza per la seva autenticitat i és indissociable a l’entorn de Collsacabra, que li fa de marc. En aquest sentit, cada any es varien els recorreguts i els participants poden conèixer nous paratges de la zona. En aquesta ocasió, els ciclistes hauran d'optar entre dos recorreguts: la ruta curta, de 39 quilòmetres i 900 metres de desnivell; o la ruta llarga, de 62 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell.
 
La Cabrerès BTT és la prova de bicicleta tot terreny no competitiva més important del nostre país i que any rere any incrementa el seu prestigi internacional. L’acte de presentació es va fer fa uns dies i va comptar amb la participació del representant territorial de l’Esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Santiago Siquier; el president de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca Tohà; el president de l’Associació Esportiva Cabrerès, Àlex Montanyà; el director de l’Oficina de Vic d’Ibercaja, Joan Lloret; i el fundador de Bicicletes sense Fronteres,  Romà Boule.

L’acte va servir per explicar el programa d’activitats, cada vegada més extens, on destaca com a novetat la programació del Fòrum CabrerèsBTT, on es faran xerrades tècniques multisectorials. El punt neuràlgic de la prova serà el Village Cabrerès, a l'Esquirol, amb estands de les millors marques del sector, exhibicions de trial, un circuit de BTT i una zona per a infants, i un mercat d’ocasió, entre d’altres propostes. També s'ha convocat un concurs de fotografia.

La Cabrerès BTT d’enguany tindrà la seva vessant solidària. En el moment de la inscripció, tots els participants podien fer una aportació d’1 euro a l’ONG Bicicletes sense Fronteres per ajudar-los a finançar els seus projectes.

A la presentació, Bochaca va destacar la importància que té la Cabrerès BTT per al ciclisme i per a l’esport català, tant pels participants a la prova com pels especialistes i professionals del sector. També va anunciar que la CabrerèsBTT coincidirà amb una prova del Campionat de Catalunya de Trial, el diumenge a les nou del matí.

Santiago Siquier va cloure l’acte, emfatitzant la importància dels valors que promou la prova així com l’impacte directe que té a tota la comarca d’Osona.  

Més informació, des del web de la prova


--------------------------
Galeries de fotos:

-Cabrerès 2013 (Adrià Costa)
- Cabrerès 2012 (Xavier Sanfeliu)
-Cabrerès 2011 (Xevi Mas)
- Cabrerès 2010 (A. Arumí)
- Cabrerès 2010 (X. Mas i L. López)
Cabrerès BTT. Foto: Adrià Costa