La Fira de la Primavera de Sant Pere de Torelló, plena de capgrossos

El certamen presenta un munt d’activitats paral·leles, entre les que destaca un taller adreçat als nens

Redacció Osona.com
19 de maig del 2014
Taller de capgrossos a la Fira de la Primavera de Sant Pere.
Taller de capgrossos a la Fira de la Primavera de Sant Pere. | Adrià Costa
Taller de capgrossos a la Fira de la Primavera de Sant Pere. Foto: Adrià Costa

Sant Pere de Torelló va celebrar aquest diumenge, 18 de maig, una nova edició de la Fira de la Primavera. El certamen va obrir les portes a les nou del matí i va oferir un gran nombre d'activitats. Bon temps que va facilitar la gran afluència de visitants.

Les prop de 40 parades es van instal·lar a la plaça Monmany: herbes, embotit, formatge, cervesa, llibres, decoració amb felpa... A banda, hi havia també diferents entitats locals que van mostrar les seves activitats a tots els visitants: The Santperencs 4G ( guanyadors del tercer premi als valors i treball en equip de la First Lego League ), agrupament escolta Mestral, Colla Gegantera SPT, Llar de Jubilats, Ampa escola bressol l'Avet i Ampa escola Xandri... Acompanyaven les parades de venda els tallers d'oficis artesans: pelleter, vímet, torner, terrissaire, embogador. També i per tercer any, hi havia un espai dedicat al mercat d'intercanvi i venda de segona mà.

A dos quarts d’onze van començar les activitats complementàries de la fira: un taller de capgrossos que va tenir una gran acollida, on tots els nens i nenes es van poder fer un capgròs d'en Peret o en Xandri i participar després a la cercavila conjunta amb els gegants i el gegantó de Sant Pere. També hi va haver una exhibició i concurs de llançament de baldufes. Els membres del taller d'escriptura l'Esqueller van presentar el seu llibre “Juanoles”, un llibre escrit a cinc mans.

A dos quarts d’una, les propostes van continuar amb un tastet d'arròs, que va cuinar el mateix alcalde Jordi Fàbrega. L’entrega de premis del concurs de llançament de baldufes i del concurs de dibuix organitzat per l'Agrupació de Comerciants SPT van tancar el matí.

Tots els assistents a la fira van rebre la Flor de Primavera.

Cartell de la Festa de la Primavera 2014



Galeries de fotos:
- Fira de la Primavera, 2014 (Adrià Costa)
- Fira de la Primavera, 2013 (Adrià Costa)
- Fira de la Primavera, 2011 (Adrià Costa)
- Fira de la Primavera, 2008 (Josep Maria Costa)