Un grup mexicà compra Agric-Bemvig

La històrica empresa de complements de maquinària agrícola de les Masies de Voltregà, amb pèrdues quantioses, va sol·licitar l’any passat un concurs de creditors

Redacció Osona.com
14 de maig del 2014
El grup mexicà Bison Holding ha adquirit Agric-Bemvig SA, la històrica empresa de complements de maquinària agrícola de les Masies de Voltregà, tal com s’anuncia al web corporatiu de la firma.

Agric-Bemvig SA es va fundar el 1.961 i té una delegació a França. Darrerament, ha registrat pèrdues quantioses, que van desembocar en una sol·licitud de concurs de creditors, l’any passat, així com l’acomiadament previ de 26 treballadors, en el marc d’un expedient de regulació d’ocupació, al·legant la reducció de les comandes. Els nous propietaris mantindran 13 llocs de treball, segons explica el diari Expansión.com.

Agric-Bemvig estava controlada per Pere Roquet Jordà, un dels grans empresaris de la comarca. Entre els socis minoritaris comptava amb La Farga Lacambra.

Bison Holding és un grup del mateix sector amb seu a la ciutat mexicana d’Aguascalientes (México). També disposa de una planta en Oklahoma (EEUU). Té més de cinc-cents treballadors i està especialitzat en innovació, disseny, fabricació i comercialització de maquinària agrícola i aplicacions industrials, sota les marques Bison, Garfield, Tatanka i Ideaa.

La nova empresa espanyola Bison A&I Europe, S.L. s’encarregarà de produir i comercialitzar els equips i recanvis Agric. Des del centre d’operacions de Barcelona s’atendran els mercats d’Europa, Àfrica i Àsia, mantenint l’equip comercial, tècnic i logístic actual.