ERC i NECat estrenen coalició a Osona amb motiu de les eleccions europees

Les dues formacions presenten la campanya que portaran a terme de manera conjunta a la comarca | Josep Maria Terricabras i Marta Rovira participaran a l’acte central a Vic

Redacció Osona.com
07 de maig del 2014
Rafa Cuenca, Pere Prat, Marie Kapretz, Dolors Collell i Jordi Casals
Rafa Cuenca, Pere Prat, Marie Kapretz, Dolors Collell i Jordi Casals | Adrià Costa
Rafa Cuenca, Pere Prat, Marie Kapretz, Dolors Collell i Jordi Casals. Foto: Adrià Costa

La candidata de la Catalunya Central a les llistes d’ERC per a les eleccions al Parlament Europeu, la berguedana Marie Kapretz, acompanyada del president d’ERC Osona, Pere Prat, i de la presidenta del Consell de NECat, Dolors Collell, han presentat a Vic la campanya que les dues formacions faran de manera conjunta a Osona, en el marc de les eleccions europees del 25 de maig.

La campanya comptarà amb alguns dels pesos pesants dels dos partits i tindrà el seu acte central a Vic, el 15 de maig, amb el cap de llista Josep Maria Terricabras, Marta Rovira, Marie Kapretz, Dolors Collell i Joan Ballana. A la comarca també vindrà Anna Simó, el 14 de maig a Sant Vicenç de Torelló.

Prat ha remarcat que la llista liderada per Josep-Maria Terricabras “és una candidatura de país i de progrés, una candidatura amb persones d’arreu dels Països Catalans i de diferents partits i entitats”, com la Nova Esquerra Catalana d’Ernest Maragall; Socialisme, Catalunya i Llibertat; o el  Moviment Demòcrata Català, entre d’altres.

El president d’ERC Osona ha destacat que la coalició d’ERC amb NECat permet posar en valor “la suma de la tradició republicana, progressista i popular amb la socialdemocràcia netament catalanista”. Una coalició que va més enllà de les eleccions al Parlament Europeu, volent construir l’alternativa majoritària i sòlida en un moment crucial pel país, segons Prat.

Per la seva banda, Dolors Collell ha dit que “la coalició s’explica com a una suma complementària, i com a un gest de generositat per part d’ERC; és evident el desequilibri de representació política i social entre les dues forces, però en canvi l’espai que aspirem a representar des de NECat, el socialisme catalanista, no és un espai modest”.

Per últim, la candidata Marie Kapretz, que també és regidora a l’Ajuntament de Cercs (Berguedà), ha exposat els principals punts programàtics de la candidatura. L’acció es basarà en dos eixos principals: la defensa d’un nou país a Europa i tot el procés d’emancipació nacional; i la construcció d’una nova Europa. Kapretz ha dit que “el moment és clau i transcendental, ens cal la participació de tothom per a fer sentir la nostra veu, pròpia i directa a Europa”.

Els actes que es faran a Osona són els següents:

MÍTINGS

- 12 de maig. Manlleu. Marie Kapretz (candidata ERC Catalunya Central) i Elvira Duran (candidata NECat)

- 14 de maig. Sant Vicenç de Torelló. Anna Simó (portaveu d’ERC i Vicepresidenta del Parlament).

- 15 de maig. Vic. Acte central. Amb Josep Maria Terricabras, Marta Rovira, Marie Kapretz, Dolors Collell i Joan Ballana.

- 20 de maig. Santa Eugènia de Berga. Ester Capella (Senadora) i Josep Maria Reniu (Membre del CATN).

MERCATS I PRESÈNCIA AL CARRER

- Vic; mercat setmanal de dimarts i dissabte els dies 10-13-17-20

- Manlleu; mercat setmanal de dilluns 12 i 19

- Torelló; Mercat del Trasto, dia 11

- Prats de Lluçanès; mercat dominical, dia 11

- Tona; mercat del divendres, 16 i 23

- Calldetenes; mercat del diumenge 18

ALTRES

Dia 8 de maig a les 24 hores, enganxada del primer cartell a plaça Major de Vic.

Campanya a la xarxa. Amb les etiquetes #noupaís #EuropaNova i altres iniciatives que s’aniran anunciant.

Pere Prat, Marie Kapretz i Dolors Collell. Foto: Adrià Costa