Manlleu ubicarà la nova biblioteca a l'espai del BBVA a la plaça Fra Bernadí

L’Ajuntament, el banc i la fundació antiga Caixa de Manlleu arriben a un acord de cessió, després de llargues negociacions | L’equipament tornarà, doncs, al seu emplaçament original

Pere Pratdesaba
27 d'abril del 2014
L'espai del BBVA a la plaça Fra Bernadí, aquest cap de setmana.
L'espai del BBVA a la plaça Fra Bernadí, aquest cap de setmana. | Adrià Costa
La Biblioteca Bisbe Morgades de Manlleu, aquest dissabte. Foto: Adrià Costa

Manlleu tindrà nova biblioteca. L’Ajuntament de Manlleu, BBVA i fundació antiga Caixa de Manlleu han arribat a un acord per la cessió per part del BBVA de l'espai a la plaça Fra Bernadí, d'uns 2.200 metres quadrats, per ubicar-hi la biblioteca municipal. Els detalls del conveni no han transcendit i es desvetllaran en una roda de roda de premsa conjunta de les tres entitats implicades. El conveni de cessió de l'espai passarà pel ple municipal el proper dimarts, 29 d’abril.

“Des de l'equip de govern estem molt satisfets, han estat unes negociacions llargues, però han arribat finalment a bon port”, explica Àlex Garrido, regidor de Cultura de l’Ajuntament. “La biblioteca nova era un dels nostres compromisos electorals més importants i creiem que la ubicació a la plaça és molt bona i contribuirà a revitalitzar el centre de la ciutat. De fet, torna al seu lloc d'origen”, afegeix.

La biblioteca actual de Manlleu es troba en un estat molt deficitari. ja sigui d’accessibilitat o d’espai, i té uns usos molt baixos d’acord amb la potencialitat que tindria un municipi de més de 20.000 habitants, tal com va constatar el regidor d’Urbanisme Josep Mas, en una recent entrevista a Osona.com . En la mateixa línia s’expressa Garrido: “Les prestacions són deficients, indignes per a una ciutat com Manlleu i opino que el nou equipament estarà en un lloc privilegiat. I entenem que no caldrà massa inversió per posar-lo en marxa”.

Biblioteques de la Diputació de Barcelona també ha donat el vist-i-plau a la nova ubicació i ja han estat treballant en el projecte d'adequació de l'espai. Antigament, la biblioteca ja havia ocupat aquest indret.

A principis de la legislatura, l’equip de govern (ERC i ICV), ja va posar sobre la taula un projecte molt ambiciós per a la nova biblioteca, amb un pressupost de 4,4 milions d’euros. L’oposició va tombar la proposta , al·legant l’elevat import econòmic de l’operació.

L'espai del BBVA a la plaça Fra Bernadí, aquest cap de setmana. Foto: Adrià Costa
Arxivat a