La Diputació lliura la cartografia topogràfica urbana a Santa Cecília de Voltregà

L’eina s'utilitza com a base del planejament urbanístic, el cadastre o les xarxes de serveis i equipaments

Redacció Osona.com
24 d'abril del 2014
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Cecília de Voltregà l'actualització de la cartografia topogràfica urbana digital 3D escala 1:1.000. La cartografia, elaborada per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, està realitzada a partir d'un vol que es restitueix per fotogrametria amb treball de camp, i conté quatre fitxes amb altimetria, planimetria, toponímia i vialer del sòl urbà de cada municipi d'acord amb les especificacions tècniques de la Diputació de Barcelona, reconeguda per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

A Santa Cecília de Voltregà s'han cartografiat 180 hectàrees, tant les de sòl urbà com les de sòl rústec, necessàries per a la planificació urbanística i la gestió municipal.

La cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1.000 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de serveis i equipaments, d'acord amb els estàndards tècnics i normativa vigents.

L'actualització d'aquesta cartografia, que es lliura en els formats Microstation, Autocad i PDF, facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.