El Fòrum de Debats s'apunta al Festival Protesta

Santiago Vidal, jutge-magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona, parlarà de la corrupció

Redacció Osona.com
23 d'abril del 2014
El Fòrum de Debats, en col·laboració amb els actes del Festival de curtmetratges de crítica social Protesta, organitza per a aquest divendres, 25 d'abril, una conferència amb el títol de "La desobediència civil contra la corrupció", que anirà a càrrec de Santiago Vidal, jutge-magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona. Abans de la conferència es projectaran dos curtmetratges finalistes del festival. L'acte tindrà lloc a la Fundació Antiga Caixa Manlleu de Vic i començarà a les vuit del vespre. Com és habitual, anirà seguit de col·loqui.

Des de fa temps, però especialment des de l'esclat de la crisi actual, es constata que el grau de corrupció del sistema en què vivim es fa més evident i que posa en perill les bases d'una organització social basada en la llibertat, la justícia i els drets humans bàsics. Com ha escrit el conferenciant d’aquest divendres, "la corrupció és la malaltia més greu que pot afectar una societat democrática. Destrueix a poc a poc totes les institucions de l'estat i acaba engolint els ciutadans en una xarxa de desconfiança interminable que ja no se sap on comença i on acaba". I ell mateix també ha deixat escrit, amb la claredat i el valor que el caracteritzen, que "el sistema ja no s'aguanta per enlloc i els jutges estem tips de veure amb impotència com, dia rere dia, alguns se n'aprofiten per escalar posicions i omplir-se les butxaques, mentre el poble ha de fer front a un munt de dificultats per anar sobrevivint amb dignitat". De tot això i de com la desobediència civil pot ser un instrument vàlid per a transformar aquesta situació se'n parlarà en aquesta conferència.

El conferenciant convidat, i autor de les afirmacions anteriors, és Santiago Vidal, jutge-magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona i professor de Dret Penal i Criminología a la Universitat Autònoma de Barcelona. També forma part de l'associació progressista Jutges per la Democràcia i és autor de nombrosos treballs, a més de sobre la corrupció, sobre la discriminació racista, la violència familiar, la justícia juvenil i la llengua catalana en l'administració de justícia. Ha escrit diversos llibres d'entre els quals podríem destacar “In-justícia” (2002) i “Els set pecats capitals de la justícia” (2014). La seva col·laboració habitual en mitjans com Catalunya-Ràdio, Vilaweb, RAC1 i TV3, entre altres, li ha donat  una gran popularitat i les seves denúncies de les injustícies del sistema i la defensa del dret a decidir del poble de Catalunya l'han fet objecte dels atacs dels sectors més reaccionaris i immobilistes de la societat (denúncia del sindicat Manos Limpias, per exemple).
Arxivat a