El president del Festival de Música de Cantonigròs rep la Creu de Sant Jordi

Josep M. Busquets ha estat guardonat per la seva dedicació continuada al sector de la cultura, i especialment en el món de la música

Redacció Osona.com
23 d'abril del 2014
El Festival Internacional de Música de Cantonigròs està d’enhorabona. Josep M. Busquets, president del certamen, ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la seva dedicació continuada al sector de la cultura, i especialment en el món de la música, mitjançant institucions com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Nacional de Catalunya o l’Orfeó Laudate. Actualment, és president del Consell Català de la Música, patró de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, vocal de la Junta del Palau de la Música Catalana, patró de la Fundació de la JONC, i patró de la Fundació de l’ESMUC. Des de l’any 1983 és l’impulsor del Festival Internacional de Música de Cantonigròs.

Busquets va rebre la distinció aquest dimarts al vespre a mans del president de la Generalitat, Artur Mas, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Enguany han estat guardonades 27 persones i 15 entitats. Cal recordar que l’any 1996 el Festival Internacional de Música de Cantonigròs ja va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi com a entitat.

El Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que aquest any celebra la seva 32a edició, tindrà lloc del 17 al 20 de juliol al Teatre L’Atlàntida de Vic i a altres indrets de la ciutat. L’acte inaugural anirà a càrrec del grup vocal DeuDeVeu, guanyador del concurs “Oh happy day” de TV3, i el cor gironí de veus blanques Geriona, que també va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi, a més del Premi Nacional de Música 2002 i Premi d’Honor Jaume I.
Arxivat a