La Diputació invertirà 2 MEUR per millorar el trànsit a Manlleu

El programa d’inversions en infraestructures consistirà en eixamplar el pont de Can Molas i la construcció de dues noves rotondes al passeig de Sant Joan

Redacció Osona.com
24 d'abril del 2014
Vicenç Izquierdo va presentar les obres a Manlleu
Vicenç Izquierdo va presentar les obres a Manlleu | Adrià Costa
Josep Maria Anglada, Pere Prat, Joaquim Ferrer i Josep Salom. Foto: Adrià Costa

La Diputació de Barcelona impulsarà i finançarà aquest any a Manlleu obres en infraestructures valorades en gairebé 2 milions d’euros, a la B-522, que es titularitat de l’ens. En concret, es tracta de l’eixamplament del pont de Can Molas, a l’entrada de la ciutat venint de Vic, i la construcció de dues rotondes al passeig de Sant Joan, una a la cruïlla del carrer de la Cavalleria i la carretera d’Olot, i l’altre al pont de Can Molas, amb passeig del Ter i carrer del Pont, tal com ja va avançar el regidor d’Urbanisme, Josep Mas, en una entrevista en aquest diari.

El programa d'inversions en obres d'infraestructura que realitzarà la Diputació de Barcelona es va presentar el passat dimarts a Manlleu, en una roda de premsa. Hi va participar el vicepresident tercer i responsable de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, Joaquim Ferrer, acompanyat de l'alcalde de Manlleu, Pere Prat. A l’acte hi van assistir també Josep Salom, alcalde de Tona i diputat d'Esports, i Josep M. Anglada, regidor de Promoció Econòmica, així com els responsables d'infraestructures de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat. Aquesta actuació global ha de comportar una anàlisi del control d'accessos i de la millora de l'amplada en aquells trams que no compleixen amb els criteris de la Diputació.

Pel que fa al pont de Can Molas, les obres estan valorades en 1.400.000 euros i tenen un termini d’execució de 10 mesos. Es contempla l’eixamplament del pont, amb voladissos, perquè hi puguin passar persones.

El projecte de la rotonda del passeig del Ter puja 240.000 euros i té un termini d’execució de quatre mesos, de finals de juny a finals d’octubre. Es tracta d’una actuació superficial, que millorarà la fluïdesa del trànsit rodat en aquest punt i que permetrà canviar els sentits o prioritats d’accés. Es passarà de tenir una cruïlla amb regulació a través d’estops o senyals de cedir el pas a una rotonda.

La segona rotonda té un pressupost de 347.000 euros. L’actuació servirà per eliminar els semàfors del carrer de la Cavalleria amb el passeig de Sant Joan i impedirà el gir a l’esquerre venint de Vic i cap al carrer de la Font, una maniobra que a hores d’ara dificulta el trànsit. Les obres començaran el setembre i duraran uns quatre mesos.

El pont de la Gleva, encallat en la burocràcia

Així mateix, la Diputació de Barcelona està realitzant les obres de rehabilitació d'emergència del pont de la Gleva, a la BV-4608 sobre el riu Ter, amb un termini d'execució de nou mesos, dels quals sis estarà tallat al trànsit. Això comportarà el desviament del trànsit en aquest punt, que actualment és d'uns 5.000 vehicles al dia.

Precisament, aquesta carretera, que té el seu origen a Sant Agustí de Lluçanès, és un dels principals accessos a Manlleu, amb un volum de trànsit important. La seva accidentalitat en els últims anys la classifica com un tram de concentració d'accidents i es tracta, per tant, d'un tram d'actuació preferent per a la millora de la seguretat viària.

El tall de trànsit en aquest pont encara no s’ha pogut fer efectiu per tràmits burocràtics. El desviament previst implica que els vehicles hagin de passar per un tram de la C-17, la qual cosa està prohibida per als tractors i els pagesos ja han expressat les seves queixes. La Diputació ha optat per demanar permís a Cedinsa per autoritzar el pas de tractors en aquesta via mentre durin les obres. Segons es va explicar a la roda de premsa, el permís està atorgat però la paperassa encara no ha arribat.

Vicenç Izquierdo, gerent de Serveis d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona. Foto: Adrià Costa
Arxivat a