Torelló estira els actes de Sant Jordi fins al cap de setmana

Roses, llibres, exposicions, tallers, titelles i una conferència configuren la programació

Redacció Osona.com
19 d'abril del 2014
Torelló celebrarà Sant Jordi, dimecres vinent, amb un seguit d’actes que es prolongaran fins al cap de setmana, enllaçant pràcticament amb la festa Major del barri de Montserrat.

El dia 23 d’abril, a partir de les cinc de tarda, la plaça Vella s’omplirà de parades de llibres. També es faran tallers amb l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló: Roses, “Posa-t'ho al cap”, complements de Princesa, Sant Jordi i Drac. Es farà una escultura participativa, i entre tots es construirà el Drac Parrac.

A dos quarts de vuit de la tarda, a la biblioteca Dos Rius, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Tots els colors de la llengua” (experiències de Voluntariat per la Llengua), del Centre de Normalització Lingüística d’Osona. Finalment, “Duet de dites i parèmies”, un espectacle íntim a càrrec de Jordi Dorca i Josep de Sora.

L’endemà, dijous 24 d’abril, a les quatre de la tarda, se celebrarà la festa de Sant Jordi al Casal de la Gent Gran, amb l’homenatge a les persones més grans de 92 anys i un recull de poesia a càrrec de l’Escola Vall del Ges i una cantada de la Coral Ges del Casal de la Gent Gran. A les sis, la biblioteca del barri de Montserrat acollirà, en el marc de L’Hora del Conte, “RodaBac”, un espectacle de la companyia Titelles Naip, inspirat en la vida de Francesc Macià, Bac de Roda. A les vuit del vespre, a la biblioteca Dos Rius, Mercè Puntí, llicenciada en Geografia-Història i Art per la Universitat de Barcelona, pronunciarà la conferència “Significat del 1714”, en un acte organitzat per l’Oficina de Català de Torelló.

Els actes de Sant Jordi s’allargaran fins al cap de setmana, especialment amb la cantata de l’Escola de Música al Centre Cívic del barri de Montserrat. A les dotze del migdia, els alumnes de 4 a 7 anys de l’EMM de Torelló i l’EMM de Roda de Ter i L’Esquirol, amb la col·laboració dels nens i nenes de l’Escola Vall del Ges dels tallers de Primer Contacte a l’escola, presentaran la cantata “Super D”. L’obertura i el tancament anirà a càrrec de la Txaranga A Banda i Banda, de les Escoles Marta Mata i Vall del Ges.

Programa d'actes de Sant Jordi a Torelló

Arxivat a