Membres de la PAH Osona ocupen una oficina de Catalunya Caixa a Vic

Els activistes reclamen un canvi de política de l’entitat bancària en les negociacions amb els afectats per l’impagament de la hipoteca

Pere Pratdesaba
17 d'abril del 2014
Els membres de la PAH han desplegat una pancarta a dins del banc
Els membres de la PAH han desplegat una pancarta a dins del banc | Adrià Costa
Els membres de la PAH han desplegat una pancarta a dins de l'oficina. Foto: Adrià Costa fasdf

Una quinzena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) d’Osona ha ocupat aquest matí l’oficina de Catalunya Caixa al carrer Verdaguer de Vic. Els activistes protesten “per la mala pràctica” de l’entitat bancària i exigeixen “solucions raonables i justes” per a les persones afectades per l’impagament de les hipoteques.

Els manifestants han omplert d'enganxines els vidres de l'oficina i han desplegat una pancarta a dins on es pot llegir “No hi ha PAH per tant xoriço”. També han muntat una petita taula per als clients, a qui se’ls ofereix xoriço. El director del banc, un cop ha analitzat la situació, ha optat per tancar les portes i no deixar entrar ningú, i els treballadors i els membres de la PAH s’han quedat a dins (uns quants estan a fora). L’oficina ha finalitzat la jornada laboral als volts de quarts d'una, una estona abans del previst (les dues del migdia) i tots els treballadors han marxat cap a casa. A dins de l'entitat s'hi han quedat els activistes amb un guàrdia de seguretat. En una estona ja han manifestat que donaran per acabada l’acció i abandonaran l'entitat bancària.

L’ocupació ha estat totalment pacífica i no s’ha produït cap incident. Al lloc del fets s’hi han traslladat diversos agents dels Mossos d’Esquadra que han identificat alguns dels activistes.

La protesta de Vic, en aquesta ocasió, no s’ha coordinat amb PAH d’altres indrets del país. En tot cas, sí que s’emmarca en una campanya conjunta i sistemàtica que s’està portant a terme a tot Catalunya contra el banc en els darrers mesos, “perquè ha incomplert els acords amb els quals es va arribar fa un any i escaig”, tal com explica Jordi Tolosa, portaveu de la PAH Osona. Segons aquests acords, la PAH ha d'actuar d’intermediària amb el banc i les persones afectades. El marge de maniobra que deixa Catalunya Caixa, però, “no permet arribar a solucions”, afegeix Tolosa.

Aquesta “mala pràctica”, segons la PAH Osona, es concreta en accions determinades, com l’encallament d’alguns casos, la negativa a respectar els lloguers socials o l’aplicació restrictiva al límit de la normativa, entre d’altres.
Arxivat a