Collsuspina inventaria 159 elements del seu patrimoni cultural

La Diputació de Barcelona lliura el mapa a l’Ajuntament

Redacció Osona.com
16 d'abril del 2014
La Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni Cultural de Collsuspina a l'Ajuntament, fruit del conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s'han inventariat 159 elements del patrimoni cultural i natural del terme.

Del conjunt d'elements inventariats, el 72 % correspon a patrimoni immoble, que inclou edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil; un 4 % és moble, amb col·leccions, objectes i elements urbans; el 5 % és fons documental i d'imatges; el 3 % és fons immaterial, com ara manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanal; i un 10 % és patrimoni natural, com zones d'interès natural i espècimens botànics singulars.

Aquest mapa ha estat realitzat per tècnics de l'Oficina de Patrimoni Cultural i amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament, que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

El  Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

L'accés a aquesta versió pública dels Mapes és a través del web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia, o bé el web dels propis ajuntaments, i els ajuntaments tenen també accés a la versió restringida. Actualment hi ha 129 municipis on ja s'ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural.