Torelló posa en marxa un nou mercat dedicat a l'art i l'artesania

El Mercat de la Cuca s'instal·la a la plaça Vella

Redacció Osona.com
14 d'abril del 2014
El Mercat de la Cuca es va estrenar aquest diumenge.
El Mercat de la Cuca es va estrenar aquest diumenge. | Adrià Costa
El Mercat de la Cuca es va estrenar aquest diumenge. Foto: Adrià Costa

A partir d'ara, cada primer diumenge de mes, una nova activitat s’incorpora al calendari lúdic i comercial torellonenc. Es tracta dels Mercats de la Cuca, que pretenen convertir la plaça Vella en un mercat d’art, d’artesania i d’objectes “amb ànima”, segons el seu lema. Aquest passat diumenge, de les deu del matí a les dues del migdia, ja se'n va fer la primera edició. La iniciativa va tenir una bona resposta de públic.

Els Mercats de la Cuca, impulsats pel col·lectiu Artpicnics, prenen  el seu nom de mercats tradicionals com Les Puces de París, Els Encants de Barcelona o el Rastro de Madrid. L’objectiu és oferir una plataforma de promoció per artistes, artesans, dissenyadors, il·lustradors, fotògrafs... I, alhora, oferir un espai per fer visible l’obra dels participants.

Els Mercats de la Cuca volen potenciar el contacte directe entre l’autor i el comprador, promocionant l’atractiu de Torelló i el seu nucli antic. També es vol incentivar la demostració de treballs en directe i del procés creatiu que hi ha al darrera del resultat final d’una obra.

La participació als Mercats de la Cuca està oberta a totes les persones que tinguin obra pròpia i no disposin de negocis propis establerts. De moment, ja hi ha previstos Mercats de la Cuca per al primer diumenge de mes des d’ara fins al novembre.
Arxivat a