Jordi Montaña opta a rector de la UVic-UCC quatre anys més

Els Estatuts preveuen la continuïtat al càrrec en un segon mandat, sense eleccions

Pere Pratdesaba
14 d'abril del 2014
Jordi Montaña, a la UVic
Jordi Montaña, a la UVic | A. Costa
Jordi Montaña, al rectorat de la UVic. Foto d'arxiu: Adrià Costa

Jordi Montaña, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, continuarà sent el rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) durant els propers quatre anys (2014-2018).  L’actual rector està disposat a seguir al capdavant del centre, en uns moments que ell mateix ha qualificat d’”històrics”. 

Així ho va explicar en una trobada amb la comunitat universitària el passat divendres, a porta tancada. En aquesta reunió, i tal com manen els Estatuts, Montaña va presentar una memòria del mandat i un programa per als pròxims quatre anys.

El procés es clourà en la reunió del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la UVic-UCC, prevista per al 24 d’abril, que és qui haurà de donar el vist-i-plau definitiu. Els Estatuts del centre preveuen que el rector pugui optar a un segon mandat si ho desitja i no calen, per tant, eleccions amb d’altres candidats.

Montaña no donarà a conèixer el seu programa fins que el Patronat hagi pres la decisió definitiva. En tot cas, el rector considera que el projecte de la UVic-UCC està “ben encarrilat” i que ha donat fins ara “molts bons resultats”, tal com ha explicat en aquest diari. “I ara, em sento amb forces i amb el compromís per continuar-lo”, ha afegit.

El primer mandat de Montaña ha estat frenètic i ha estat marcat per les retallades, que han obligat a prendre algunes mesures dràstiques, i la fusió de la UVic amb la  Fundació Universitària Bages , que servirà per consolidar un gran centre universitari a la Catalunya Central. Malgrat la crisi, la UVic-UCC ha continuat augmentant la demanda d’alumnes de primera opció, mentre que a la resta d’universitats catalanes aquesta xifra disminueix. Aquests quatre anys també han servit per potenciar els vincles de la universitat amb el territori, amb participacions en grans projectes, com el de Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement d’àmbit comarcal, i per posar els fonaments de la futura Facultat de Medecina.

Montaña, avalat per l’alcalde i president de la FUB, Josep M. Vila d’Abadal, va prendre possessió del càrrec el 24 novembre de 2010, després d’un procés polèmic. Per primera vegada a la història del centre, la comunitat universitària no va donar suport al nou rector. Amb el pas del temps, la situació tensa que es va viure en aquests primers moments s’ha anat diluint.
Arxivat a