Rovira assegura que cap tractat de la UE prohibeix l'entrada a un nou estat

La número dos d'ERC assisteix a la jornada castellera del Mercat del Ram

Nació Digital
14 d'abril del 2014
Marta Rovira, al Mercat del Ram de Vic. Foto: Nació Digital.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, que aquest diumenge ha assistit a la diada castellera en el marc del Mercat del Ram de Vic, insisteix que a la Unió Europea (UE) no hi ha cap tractat que prohibeixi l'entrada a un nou estat i que estan segurs que tots els països europeus "treballaran perquè una Catalunya independent formi part de la UE", entre d'altres motius, "perquè el 70% de tot el trànsit comercial passa pel corredor mediterrani".

Rovira ha anat més enllà i ha afirmat amb rotunditat que davant una república catalana, serà el mateix Estat espanyol el "primer interessat" en què Catalunya entri a formar part de la UE. "I també nosaltres voldrem ser els primer aliats de l'Estat espanyol per treballar conjuntament a Europa", ha afegit, en benefici de tots dos estats.

La número dos d'ERC també ha recordat al govern espanyol que el procés engegat a Catalunya pel president Artur Mas és un "mandat democràtic que emana del resultat de les urnes del passat 25 de novembre del 2012" i que forma part d'una decisió majoritària i molt transversal, "la d'un poble que vol decidir democràticament el seu futur polític", ha afegit.

En aquest sentit ha reclamat al govern espanyol i a tots els seus representants que deixin de posar pals a les rodes. "El mínim que esperem d'ells, després que ens neguin el pacte, el diàleg i la negociació per poder votar, és que no obstaculitzin sistemàticament el mandat del president Mas". Perquè, deixar que el president Artur Mas compleixi el mandat encomanat, "és democràcia", ha afegit.
Arxivat a