Destacats professionals de la gastronomia clamen contra el tancament de Casa Sendra

Nandu Jubany, Isma Prados, Pere Tàpias, Toni Massanés, Pep Palau i Daniel Rossi, alguns dels signants del manifest

Pere Pratdesaba
11 d'abril del 2014
Pau Arboix, a la botiga del carrer Verdaguer de Vic. Foto: Adrià Costa

Cent vint-i cinc professionals, la majoria de diferents àmbits de la gastronomia, s’han adherit al manifest “Salvem la llonganissa”. L’escrit tenia com a objectiu demanar a les autoritats que fessin tot el possible per evitar el tancament de Casa Sendra de Vic, que elaborava les prestigioses marques de llonganissa Sendra i Bofill.

Entre els signants figuren reconeguts cuiners com ara Nandu Jubany, Isma Prados, Pep Nogué, Artur Martínez o Ricard Camarena; pastissers com Enric Rovira; destacats periodistes gastronòmics com Pere Tàpias, Tana Collados, Josep Sucarrats o Salvador Garcia-Arbós; prescriptors, entre els que destaquen el director general de Fundació Alícia, Toni Massanés, o el codirector del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau; acadèmics de la talla de Núria Bàguena, Xavier Medina, José A. Donaire, Jordi Tresserras; consultors com Regina Santamaria o Manel Colmenero; vinòfils com Miquel Bofill o Josep M Llauradó; pagesos com Josep Alsina; experts en nutrició com Anna Masdeu o Rosa Maria Espinosa i persones com Daniele Rossi, representant d’Slow Food Barcelona, entre moltes d’altres.

Pau Arboix, propietari de Casa Sendra, va anunciar fa unes setmanes que deixava de produir llonganisses , després de perdre el litigi amb la Generalitat, que li prohibeix etiquetar els seus productes com a “Llonganissa de Vic”.

L’empresari ja ha començat a retirar la maquinària de la nau situada al centre de Vic.
Arboix ha rebut diverses ofertes per comprar l’empresa, però, de moment, no hi ha res lligat.

Manifest i adhesions

Arxivat a